Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom týždennom výbere.

1. Ako sa zbaviť okien s potvrdzovaním cookies na stránkach?

Potvrdzovanie cookies je vskutku otravné a toto je doplnok, ako sa toho zbaviť. Vyskúšali sme viacero pluginov do webových prehliadačov, no nie všetky fungovali správne. Našli sme ale Super Agent, ktorý funguje veľmi dobre, preto ho môžeme odporúčať. Testy prebiehali na prehliadači Brave.

Do tohto prehliadača sme ho dostali cez internetový obchod Chrome, máte však na výber aj obchod pre Edge. Takisto je dostupný pre Firefox a Safari. Podľa webovej stránky autorov, by mala pribudnúť podpora aj pre Operu. Viac o tomto doplnku sa dočítate v článku nižšie.

2. Apple Watch Ultra: Hodinky (takmer) bez kompromisov

Apple konečne vyrobil hodinky pre náročných používateľov. Apple Watch Ultra sú reakciou na pripomienky používateľov, ktorí považujú štandardný model za „hračkárske hodinky“, a sú určené outdoorovým nadšencom, náročnejším športovcom, alebo každému, kto chce Apple Watch so skutočne veľkým displejom a/alebo s najlepšou možnou výdržou.

Zároveň sú to najatraktívnejšie hodinky od Applu za rok 2022. Apple Watch Series 8 prinášajú minimum medzigeneračných zlepšení a pokiaľ nepotrebujete nové senzory na meranie teploty, ktoré ocenia najmä ženy, potom je lepšou voľbou kúpa minuloročného modelu Apple Watch Series 7. A Apple Watch SE 2. generácie? To sú hodinky pre používateľov s obmedzeným rozpočtom, ktorí nevyžadujú tenké rámiky okolo displeja či Always-on displej. Viac o nových Apple Watch Ultra sa dočítate nižšie v našej recenzii.

3. Netflix s reklamami príde v novembri. Bude mať pár obmedzení, najnižšie rozlíšenie však stúpne na 720p

Americký streamovací gigant o pár týždňov spustí nový typ lacnejšieho predplatného s reklamami. Jeho názov bude Basic with Ads (Základný balík s reklamami) a základná cena je stanovená na 6,99 dolára mesačne v Spojených štátoch amerických (USA). Nové predplatné bude k dispozícii spočiatku v 12 krajinách: USA, Veľká Británia, Austrália, Brazília, Kanada, Francúzsko, Španielsko, Nemecko, Taliansko, Japonsko, Mexiko a Južná Kórea.

V USA bude Basic with Ads k dispozícii 3. novembra 2022. V iných krajinách môže byť suma aj štart služby odlišný. Netflix už napríklad konkretizoval, že v Kanade to bude len 5,99 kanadského dolára a služba odštartuje 1. novembra. Vo Veľkej Británii ohlásila streamovacia spoločnosť štart na 3. novembra s cenou 5,99 libry. Viac o tejto téme sa dozviete v článku nižšie.

4. Takto vyzerá skutočné inteligentné poľnohospodárstvo: drony a 5G. A bude aj u nás

Demonštrácia reálneho využitia technológie 5G sa uskutočnila priamo v teréne. Konkrétne na vinici Nussböckgut, 100-ročnom panstve v Hornom Rakúsku, ktoré sa prvýkrát spomína v dokumente ešte z roku 1323. Pri našej návšteve sa však táto stará vinica stala centrom inteligentného poľnohospodárstva.

Práve tu totiž tesne spolupracujú spoločnosti Huawei a Dronetech, čo je najväčší rakúsky poskytovateľ služieb pre drony. Ako v praxi funguje inteligentné poľnohospodárstvo 5G a IoT sa dozviete v článku nižšie.

5. Samsung zverejnil najlepšie funkcie One UI 5

Kórejská spoločnosť iba pred pár dňami predstavila novú verziu používateľského rozhrania One UI 5. Samsung najnovšie zverejnil aj všetky hlavné funkcie používateľského rozhrania, založeného na systéme Android 13. Spoločnosť počas SDC22 aj prezradila, že One UI 5 na prvé zariadenia príde tento mesiac. Stabilnú verziu systému môžu najskôr očakávať majitelia telefónov série Galaxy S22, Z Flip4 a Z Fold4. Viac o tejto téme sa dozviete v článku nižšie.

Prečítajte si aj:

Značky: