Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulého týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. iPad (2022) vs Xiaomi Pad 5: Ktorý tablet si kúpiť a prečo?

Základný iPad a Xiaomi Pad 5 sú dva tablety, ktoré by som odporučil každému, kto si chce kúpiť tablet na bežné používanie. iPad kvôli tomu, že je to iPad, a že v posledných rokoch ponúkal neobvykle dobrý pomer cena/výbava (na pomery Applu) a Xiaomi Pad z toho hľadiska, že v segmente na úrovni 370 až 400 eur ide o aktuálne najlepší tablet so systémom Android, ktorý sa predáva aj na Slovensku. Viac o tejto téme sa dočítate na odkaze nižšie.

2. Diaľničné známky: Ako pri nákupe ušetriť a čo môžete na diaľnici využívať?

Diaľničné známky budúci rok zdražejú. Má to svoje opodstatnenie, pretože cena vstupov vzrástla a dĺžka diaľnic sa za viac ako 10 rokov od posledného zvyšovania predĺžila o stovky kilometrov. Poradíme vám, ako sa dá potenciálne vyhnúť pokute za neuhradenie diaľničného poplatku, aké aplikácie je možné na diaľnici využiť a kde si diaľničnú známku kúpiť. Viac o tejto téme sa dočítate na odkaze nižšie.

3. Problém s VPN: Ste naozaj pripojení?

Pripojenie na VPN nemusí byť vždy úspešné. Zrada je práve v tom, že aplikácia sa bude tváriť, akoby bolo pripojenie k serveru uskutočnené. Je preto vhodné si overiť, či ste k VPN serveru naozaj pripojený. V prvom rade treba poznať, o aký server ide. Viac o tejto téme sa dočítate na odkaze nižšie.

4. Toto je päť veľkých technologických sklamaní roka 2022

Oblasť technológií je svetom neuveriteľného pokroku, ale občas aj fatálnych zlyhaní. Ani končiaci sa rok 2022 nebol výnimkou. Ich prehľad priniesol portál Pcmag.com a my sme z neho urobili výber a zhrnutie piatich „failov“, ktoré sú podľa nás najpodstatnejšie. Viac o tejto téme sa dočítate na odkaze nižšie.

5. Séria Galaxy S23 bude údajne predstavená už 1. februára

Začína sa nám hromadiť séria protichodných informácií. Tie nám zároveň naznačujú, že vlajkové telefóny spoločnosti Samsung pre rok 2023 sú doslova predo dvermi. Iba pred pár dňami sme sa dokonca dozvedeli, že séria Galaxy S23 bude meškať a príde až niekedy v druhej polovici februára. Teraz však spoľahlivé zdroje tvrdia, že sa tak stane o niečo skôr, presnejšie 1. februára 2023. S touto informáciou prišli Ice Universe aj OnLeaks, čiže je vysoko pravdepodobné, že sme práve spoznali dátum uvedenia všetkých troch modelov série Galaxy S23. Viac o tejto téme sa dočítate na odkaze nižšie.

Prečítajte si aj: