Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Toyota sa rozhodla vzdať hold slávnemu módnemu návrhárovi Karlovi Lagerfeldovi,  ktorého meno bolo spojené so značkou Chanel. Preto vznikla limitovaná edícia modelu Toyota C-HR, kompaktného crossoveru, ktorý spája odvážny dizajn so svetom módy. 

Karl Lagerfeld bol umeleckým riaditeľom módneho domu Chanel od 80-tych rokov.  Nemecký návrhár a fotograf si vypracoval jedinečný, ľahko rozpoznateľný štýl ktorého základom boli čierna a biela farba.  Charakteristické pre samotného módneho návrhára boli biele košele s vysokým golierom a dlhé biele vlasy zopnuté do vrkoča.

Toyota sa rozhodla uctiť si spomienku na spolutvorcu legendy značky Chanel a v spolupráci so značkou Karl Lagerfeld a jej prezidentom Pierom Paolom Righim vytvorila auto, ktoré jasne nadväzuje na charakteristický štýl Lagerfelda. Čierna karoséria kontrastuje s perleťovo bielou strechou a bočnými zrkadlami. Vozidlo zdobia aj ďalšie biele akcenty – predný a zadný spojler, prahové lišty, predné stĺpiky a biele nálepky pozdĺž dolného okraja bočných okien, ktoré prechádzajú od bočných zrkadiel až po zadné stĺpiky. Na stĺpikoch sa na bielom podklade vyníma čierne logo  Karl Lagerfeld. Rovnaké sa nachádza aj na iných miestach karosérie a interiéru. Efekt vozidla zvýrazňujú 17-palcové čierne hliníkové kolesá.

Aj dizajn kabíny je čiernobiely. Dvojfarebné kožené sedadlá vytvárajú jednoliaty celok s čiernobielou palubnou doskou, ktorej dolná časť je vyrobená z lesklého bieleho plastu.

Štandardná výbava limitovanej edície zahŕňa zadné svetlá s diódami  LED, inteligentný kľúč, tlačidlo Štart, dvojzónovú klimatizáciu, 4,2-palcový farebný displej medzi budíkmi, 7-palcový dotykový displej na centrálnej konzole a bezpečnostný balík Toyota Safety Sense.

Auto je k dispozícii výlučne  v Thajsku a vzniklo na základe modelu Toyoty C-HR Hybrid v najvyššej verzii výbavy. Hybridný pohon 1.8 Hybrid s prevodovkou e-CVT má výkon 122 k. Edícia Karl Lagerfeld je vyrobená iba v počte 200 kusov. Každý z dvesto nových majiteľov dostane k autu aj originálne doplnky značky Karl Lagerfeld v celkovej hodnote okolo 1 400 eur, vrátane kufra, kabelky, čiapky a prívesku na kľúče.

Značky: