Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Toyota Highlander je desiatym modelom japonskej automobilky, ktorému americký Inštitút pre bezpečnosť na cestách (IIHS) udelil titul Top Safety Pick + v  roku 2017.  

Ocenenie Top Safety Pick + udeľujú vozidlám, ktoré dostali najvyššie známky (Good) vo všetkých piatich nárazových testoch IIHS, najvyššie známky za systém predchádzania kolíziám a takisto aj jednu z dvoch najvyšších známok za kvalitu predných svetiel.

Pre tento rok zatiaľ inštitút  priznal  titul 38 modelom, z ktorých je desať značky Toyota a Lexus. Japonský výrobca je z tohto pohľadu bezkonkurenčným lídrom medzi  producentmi vozidiel na americkom trhu. Top Safety Pick + dostali nový Prius, Corolla, Camry, Prius v (Prius 1), RAV4 a Highlander, ako aj Lexusy RC, ES 350, NX a RX.

Výbava Highlandera aktívnymi bezpečnostnými systémami je podľa odborníkov na najvyššej úrovni. U väčšiny modelov, ktoré doteraz získali titul Top Safety Pick, je systém predchádzania zrážkam a vysoko kvalitných svietidiel k dispozícii ako voliteľná výbava. Pri Highlanderi sú vynikajúco nastavené halogénové lampy a predkolízny bezpečnostný systém dostupné ako štandardná výbava.