Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Koncept predstavili v roku 2017 na autosalóne v Tokiu. Má veľkú šancu, že sa dostane do výroby už v budúcom roku.  Toyota Tj Cruiser s vlastnosťami vanu a SUV-čka navrhli ako univerzálne vozidlo pre aktívnych ľudí.

Nezvyčajné vozidlo Toyoty má podľa najnovších informácií debutovať v japonských autosalónoch v októbri 2020. Hranatá silueta modelu Tj Cruiser je spojením dodávky a SUV, čo vyjadruje aj názov. Písmeno T v označení znamená Toolbox, čiže skrinka na náradie, a J  znamená Joy, teda radosť.

Dizajn modelu Tj Cruiser kladie dôraz na praktickosť.  Sedadlá pre cestujúcich po sklopení vytvoria úplnú rovinu a vďaka tomu sa do auta zmestia predmety s dĺžkou 3 m, ako napríklad surfovacie dosky alebo bicykle. Na zadných sedadlách a bočných stenách sú body na pripevnenie upevňovacích lán. Posuvné bočné dvere koncepčného modelu vytvárajú priestranný otvor, ktorý umožňuje  ľahké nakladanie a vykladanie veľkých predmetov, resp. bezproblémové  nastupovanie a vystupovanie.  Sedák sedadla priamo za vodičom možno vyklopiť nahor, a vytvoriť tak ďalšie miesto na uloženie nákupu alebo iného nákladu. Štvormiestne vozidlo má dĺžku 4300 mm, šírku 1775 mm, výšku 1620 mm a rázvor osi  2750 mm. Maska chladiča, strecha a blatníky sú vyrobené z materiálov odolných voči poškriabaniu.

Podľa informácií Best Car by mala byť výrobná verzia hranatej Toyoty o čosi kratšia a vyššia od crossoveru Toyota C-HR. Posuvné dvere konceptu by pravdepodobne mali nahradiť tradičné. Model sa môže v ponuke objaviť s dvomi alebo tromi radmi sedadiel. V oboch prípadoch s možnosťou sklopiť ich do roviny.

Podľa neoficiálnych správ budú mať japonskí zákazníci na výber dvojlitrový benzínový motor poháňajúci prednú nápravu alebo hybridný systém 4. generácie s motorom 1.8 známym z  Toyoty C-HR, Priusu a novej Corolly. Auto bolo postavené na modulárnej platforme TNGA, ktorá sa systematicky dostáva do ďalších modelov ako sú Camry, Corolla, RAV4, Prius, Avalon či Toyota C-HR.

Značky: