Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, predstavuje na trhu nový dvojpásmový gigabitový router TP-Link Archer AX50, podporujúci nový štandard Wi-Fi 6 (802.11ax), ktorý zrýchli vašu domácu či kancelársku bezdrôtovú sieť na maximum.

Nový štandard prináša vyššiu rýchlosť

TP-Link sa u svojho nového routera Archer AX50 môže pochváliť podporou najnovšieho štandardu bezdrôtového pripojenia Wi-Fi 6, alebo ak chcete 802.11ax, čo znamená maximálnu rýchlosť pripojenia k internetu na úrovni AX3000, teda do cca 3 000 Mb/s., zatiaľ čo 2 402 Mb/s je dosiahnuté vo frekvenčnom pásme 5 GHz, 574 Mb/s v pásme 2,4 GHz. Vďaka týmto parametrom ľahko pripojíte aj niekoľko desiatok koncových zariadení naraz a môžete pritom napríklad streamovať on-line hry alebo video v HD rozlíšení.

Kapacita ďalej narastá
Kapacita počtu koncových zariadení ďalej narastá vďaka efektívnej modulácii OFDM, a to približne štvornásobne oproti routerom bez nej. Simultánny prenos na viacerých zariadeniach znamená vyššie možnosti konektivity v domácnosti a v kombinácii s extrémne nízkou latenciou (až o 75 percent) potom zaznamenáte lepšiu reakciu prostredia v on-line hrách a vyššiu kvalitu video chatov.

Spoľahlivejšie pokrytie
Zákazníci spoločnosti TP-Link teraz získajú ešte spoľahlivejšie a stabilnejšie bezdrôtové pripojenie domácnosti alebo kancelárie pomocou Wi-Fi vďaka štvorici externých antén a použitia technológie Beamforming, teda formovanie lúča, ktoré automaticky vytvorí neviditeľný „most“ medzi routerom a koncovým zariadením. Spoľahlivosť pripojenia zvyšuje tiež použitie riešenia Intel® Home Wi-Fi Chipset, poskytujúce extra výkon Wi-Fi 6 Gigabit+.

Bezpečnosť vždy až na prvom mieste
Novinka samozrejme spĺňa všetky bezpečnostné parametre, ktoré sú u výrobcu už štandardom. Vaše Wi-Fi pripojenie tak bude bezpečnejšie a dôveryhodnejšie vďaka technológii TP-Link HomeCare™. Jej súčasťou sú nástroje rodičovskej kontroly, integrovaný antivírus a tiež riešenie kvality služieb pre voľbu priority konkrétneho zariadenia.

K ďalším výhodám modelu TP-Link Archer AX50 patrí predĺžená výdrž batérie pripojených koncových zariadení vďaka optimalizácii spotreby energie pri komunikácii. A nakoniec treba spomenúť ešte kompatibilitu s virtuálnou asistentkou Amazon Alexa, podporujúcou hlasové príkazy.

Kľúčové vlastnosti Archer AX50:

  • WiFi 6 (802.11ax) – 2 402 Mb/s v pásmu 2,4 GHz a 574 Mb/s v pásmu 5 GHz
  • Technológia OFDMA – znižuje latenciu a umožňuje simultánne pripojenie viacerých koncových zariadení naraz
  • Zvýšené pokrytie Wi-Fi – Technológia Beamforming poskytuje vysoko efektívne bezdrôtové pripojenie
  • Záruka bezpečnosti – pokročilé funkcie, ako je rodičovská kontrola, správa siete a riadenie prístupu, poskytujú silnú záruku na bezpečnosť Wi-Fi
  • Inteligentné pripojenie – Funkcia Smart Connect nasmeruje klientov do menej preťaženého pásma a funkcia Airtime Fairness optimalizuje využitie času

Značky: