Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov a zariadení pre inteligentnú domácnosť, predstavuje na trhu novinku v podobe AX3000 dvojpásmového bezdrôtového routera Archer AX53 s podporou štandardu Wi-Fi 6 (802.11ax), vďaka ktorému dosahuje maximálnu prenosovú rýchlosť až 3 000 Mb/s.

Nová vlna domácej konektivity

TP-Link je jedným z najflexibilnejších výrobcov sieťových zariadení v tom zmysle, že sa dokáže rýchlo prispôsobiť nárokom modernej doby na domáce pripojenie, najmä na zvyšujúce sa potreby šírky pásma (bandwidth). Jednotlivé zariadenia s podporou Wi-Fi 6 tak spoločnosť na trh prináša už dlhšiu dobu. Najnovší model Archer AX53 ukazuje, že s nákupom Wi-Fi 6 routera už netreba čakať, keď už dnes môžete naplno využiť rýchlosť, ktorú tento štandard ponúka.

Vďaka maximálnej rýchlosti prenosu dát do 2 402 Mb/s vo frekvenčnom pásme 5 GHz, respektíve 574 Mb/s v 2,4 GHz pásme sa môžete tešiť na plynulejšie streamovanie aj rýchlejšie sťahovanie dát. A to na viacerých zariadeniach súčasne. Technológia OFDMA štyrikrát navyšuje kapacitu, a umožňuje tak súbežný prenos na viacerých koncových zariadeniach, od smartfónov a tabletov cez stolné počítače až po herné konzoly a smart TV.

Novinka je určená aj na realizáciu dátovo natoľko náročných aktivít, ako je streamovanie videa vo vysokom rozlíšení. A to opäť v danej chvíli nielen na jednom zariadení. Vďaka najnovšiemu štandardu Wi-Fi 6 si môžete užiť vyššie rýchlosti, menšie odozvy a vyššiu kapacitu pripojenia, takže súčasne môže niektorý z vašich členov rodiny hrať najnovšie on-line herné tituly a vy pritom nerušene sledovať video cez internet. Alebo sa z obývacej izby zúčastniť podnikovej videokonferencie. A to bez čakania a zložitého načítania.

Stabilné pripojenie, neustále

Samozrejmosťou sú aj technológie, ktoré má router navyše a ktoré ďalej zaisťujú vyššiu rýchlosť a stabilitu. Okrem spomínanej technológie OFDMA ide napríklad o 4 externé antény, technológiu Beamforming (modelovanie lúča), vďaka ktorým tento router dokáže zaistiť pripojenie pre desiatky zariadení súčasne, a to bez vnímateľnej odozvy. To znamená rýchlejšie reakcie routera ako pri hraní, tak napríklad pri videochate.

Za zmienku určite stojí aj technológia Target Wake Time, ktorá zvyšuje výdrž batérie koncových zariadení a umožňuje im lepšie komunikovať pri súčasnej nižšej spotrebe energie. Alebo aj podpora hlasového ovládania cez asistenta Amazon Alexa.

Zabezpečte svoju sieť vďaka riešeniu HomeShield

V oblasti zabezpečenia využíva router riešenie TP-Link HomeShield, ktoré znamená pokročilú úroveň bezpečnosti pre neobmedzený počet pripojených klientov. Týmto spôsobom je výrazne zvýšená úroveň vášho súkromia aj ochrany dát. K dispozícii sú napríklad sieťový skener, ktorý v reálnom čase mapuje a detekuje potenciálne riziká, prvky rodičovskej kontroly aj QoS (Quality-of-Service) pre priradenie priority konkrétnym zariadeniam. To všetko zadarmo. V platenej verzii Pro získate aj vylepšené zabezpečenie pre pripojené IoT zariadenia, extra prvky rodičovskej kontroly alebo preventívnu ochranu pred DDoS útokmi. Novú úroveň bezpečnosti zaisťuje aj podpora najnovšieho štandardu šifrovania WPA3.

TP-Link OneMesh™ zaistí flexibilnú sieť

Wi-Fi router TP-Link Archer AX53 podporuje technológiu OneMesh, vďaka ktorej ponúka bezproblémové pokrytie celej domácnosti bez výpadkov a oneskorení. Jednotlivé koncové zariadenia môžu prepínať medzi zdrojmi signálu podľa toho, ktorý zdroj práve vysiela najsilnejšie a najefektívnejšie.

Nastavenie cez aplikáciu aj web

Už štandardom je možnosť jednoduchého nastavenia a obsluhy napríklad cez mobilnú aplikáciu Tether, ktorá je k dispozícii pre Android aj iOS v slovenčine. Alternatívne je možné využiť aj pokročilé webové rozhranie, ktoré spustíte z ľubovoľného zariadenia vybaveného internetovým prehliadačom.

Kľúčové vlastnosti Archer AX53:

  • Gigabitová sieť s rýchlosťou Wi-Fi 6 – 2 402 Mbit/s v pásme 5 GHz a 574 Mbit/s v pásme 2,4 GHz pre plynulejšie streamovanie obsahu a rýchlejšie sťahovanie.
  • Pripojenie väčšieho počtu zariadení – technológia OFDMA štvornásobne zvyšuje kapacitu a umožňuje súbežné prenosy dát na viacerých zariadeniach.
  • Ultra nízka latencia – hranie hier a videohovory s rýchlejšou odozvou.
  • Rozšírené pokrytie Wi-Fi siete – štyri externé antény s vysokým ziskom a technológia Beamforming spoločne zvyšujú silu signálu a spoľahlivosť Wi-Fi siete vo vašej domácnosti.
  • TP-Link HomeShield – vylepšené zabezpečenie na ochranu pred najnovšími kybernetickými hrozbami.
  • Predĺžená výdrž batérie – technológia Target Wake Time umožňuje zariadeniam komunikovať častejšie, ale s nižšou spotrebou energie.

Kompatibilný s aplikáciou Alexa – ovládajte router pomocou hlasových príkazov a uľahčite si život s inteligentným asistentom

Značky: