Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov a zariadení pre inteligentnú domácnosť, predstavuje na trhu novinku v podobe AX3000 bezdrôtového routera Archer AX55 s podporou najnovšieho štandardu Wi-Fi 6 (802.11ax), vďaka ktorému dosahuje maximálnu prenosovú rýchlosť až 3 000 Mb/s.

Neuveriteľná rýchlosť pro dátovo náročné on-line aktivity

Nároky na šírku pásma (bandwidth) sú aj pri domácom pripojení k internetu stále vyššie, čo znamená, že sa prispôsobili aj výrobcovia. Jedným z najflexibilnejších v tomto smere je práve TP-Link, ktorý jednotlivé zariadenia s podporou Wi-Fi 6 vypúšťa postupne na trh už viac ako rok. Pri najnovšom modeli Archer AX55 je najnovšia generácia Wi-Fi v porovnaní s klasickým 4streamovým Wi-Fi 5 routerom o 250% rýchlejšia. A to už stojí za upgrade.

Novinka je určená nielen na to, aby priemernej domácnosti zaistila nadštandardné pripojenie viacerých koncových zariadení súčasne, ale napríklad aj na realizáciu dátovo natoľko náročných aktivít, ako je streamovanie videa vo vysokom rozlíšení. A to v danej chvíli nielen na jedno zariadenie. Vďaka najnovšiemu štandardu Wi-Fi 6 si môžete užiť vyššie rýchlosti, menšie odozvy a vyššiu kapacitu pripojenia, takže súčasne môže niektorý z vašich členov rodiny hrať najnovšie on-line herné tituly a vy pritom nerušene sledovať video cez internet. A to bez čakania a zložitého načítania.

Stabilné pripojenie, neustále

Samozrejmosťou sú aj technológie, ktoré má router navyše a ktoré naďalej zaisťujú vyššiu rýchlosť a stabilitu. Ide napríklad o 4 externé antény, technológiu Beamforming (modelovanie lúča) a OFDMA, vďaka ktorým tento router dokáže zabezpečiť pripojenie pre desiatky zariadení súčasne, a to bez vnímateľnej odozvy. Napríklad spomínaná technológia OFDMA dokáže navýšiť kapacitu siete štvornásobne.

Celé to poháňa účinná a pokročilá čipová sada Qualcomm v kombinácii s pamäťou s veľkou kapacitou. Vďaka tomu sa s routerom Archer AX55 môžete spoľahnúť na rýchle pripojenie s minimálnou latenciou, a to aj v dobe najväčšieho využitia siete.

Konštrukcia zabraňuje prehrievaniu routera

Router sa ani pri maximálnom využití nezahrieva a nehrozí u neho žiadne znižovanie výkonu z dôvodu preťaženia. Je totiž vybavený väčším chladičom a zdokonalenou konštrukciou puzdra, vďaka čomu chladenie bohato dostačuje na to, aby vaša sieť mohla bežať vždy naplno, a to v rade rôznych prostredí a scenárov využitia.

Zabezpečte svoju sieť vďaka riešeniu HomeShield

Vďaka použitému riešeniu TP-Link HomeShield poskytuje router pokročilé zabezpečenie pre neobmedzený počet pripojených klientov, ktoré chránia pred DDoS útokmi, škodlivými webmi a narušením portov. Vďaka tomu je zvýšená úroveň vášho súkromia aj ochrany dát. K dispozícii sú potrebné vylepšené zabezpečenia pre pripojené IoT zariadenia, robustná rodičovská kontrola alebo špičkové zabezpečenie od spoločnosti Avira®. Novú úroveň bezpečnosti zaisťuje aj podpora najnovšieho štandardu šifrovania WPA3.

TP-Link OneMesh zaistí flexibilnú sieť

Wi-Fi router TP-Link Archer AX55 podporuje technológiu OneMesh, vďaka ktorej ponúka bezproblémové pokrytie celej domácnosti bez výpadkov a oneskorení. Pri rozšírení siete s OneMesh extenderom sa budú pripojené zariadenia automaticky prepínať medzi zdrojmi signálu podľa toho, ktorý zdroj práve vysiela najsilnejšie a najefektívnejšie, a to bez prerušenia komunikácie.

Nastavenie cez aplikáciu aj web

Už štandardom je potom možnosť jednoduchého nastavenia a obsluhy napríklad cez mobilnú aplikáciu Tether, ktorá je k dispozícii pre Android aj iOS. Alternatívne je možné využiť aj pokročilé webové rozhranie, ktoré spustíte z ľubovoľného zariadenia vybaveného internetovým prehliadačom. Jednoduché zdieľanie médií a vytvorenie vlastného privátneho cloudu uľahčuje jeden rýchly integrovaný port typu USB 3.0.

Kľúčové vlastnosti Archer AX55:

  • Gigabitová sieť budúcej generácie s rýchlosťou Wi-Fi 6 – 2 402 Mbit/s v pásme 5 GHz a 574 Mbit/s v pásme 2,4 GHz pre plynulejšie streamovanie obsahu a rýchlejšie sťahovanie
  • Pripojenie väčšieho počtu zariadení – technológia OFDMA 4násobne zvyšuje kapacitu a umožňuje súbežné prenosy dát na viacerých zariadeniach
  • Ultra nízka latencia – hranie hier a videohovory s rýchlejšou odozvou
  • Rozšírené pokrytie Wi-Fi siete – štyri externé antény s vysokým ziskom a technológia Beamforming spoločne zvyšujú silu signálu a spoľahlivosť Wi-Fi siete v domácnosti
  • TP-Link HomeShield – vylepšené zabezpečenie na ochranu pred najnovšími kybernetickými hrozbami
  • Predĺžená výdrž batérie pripojených zariadení – technológia Target Wake Time umožňuje zariadeniam komunikovať častejšie, ale s nižšou spotrebou energie
  • Kompatibilný s aplikáciou Alexa – ovládajte router pomocou hlasových príkazov a uľahčite si život s inteligentným asistentom Amazon Alexa

Viac informácií o produkte nájdete tu:

https://www.tp-link.com/cz/home-networking/wifi-router/archer-ax55/

Značky: