Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov a zariadení pre inteligentnú domácnosť, predstavuje na trhu novinku v podobe AX6600 bezdrôtového routera  Archer AX90 s podporou najnovšieho štandardu Wi-Fi 6 (802.11ax), vďaka ktorému dosahuje maximálnu prenosovú rýchlosť až 6 579 Mb/s.

Rýchlosť svetla pre najnovšie koncové zariadenia

Rýchlosť pripojenia sa neustále zvyšuje kvôli neustále sa zvyšujúcim nárokom na prenosy dát. Vďaka routeru Archer AX90 budete pripravení na budúcnosť a zároveň budete môcť naplno využiť aj svoje najnovšie smartphony, notebooky a ďalšie koncové zariadenia, ktoré vaše doterajšie sieťové vybavenie brzdilo. S našim routerom tak pokojne môžete napríklad streamovať video v rozlíšení 8K, a to až na niekoľkých zariadeniach súčasne.

Vyššia rýchlosť je možná aj vďaka podpore troch frekvenčných pásiem, dvoch na úrovni 5 GHz a jedného 2,4GHz. Rýchlejšie 5GHz pásmo podporuje rýchlosť do 4,8 Gb/s, pomalšie 1,2 Gb/s a ​​2,4GHz pásmo potom poskytuje rýchlosť 574 Mb/s.

A ak by ste chceli svoje domáce NAS pripojiť čo najvyššou rýchlosťou, máte vďaka 2.5Gbps WAN/LAN portu možnosť. Aj vďaka tomu ponúka router Archer AX90 úplne novú úroveň flexibility a rýchlosti.

Bezpečnosť je prioritou

Bezpečnosť domácej siete je pre nás prioritou, a preto TP-Link nedávno predstavil úplne nové riešenie s názvom HomeShield, podporované práve aj týmto routerom. K integrovaným funkciám tohto riešenia patrí kontrola prípadných nedostatkov v sieti v reálnom čase, robustná rodičovská kontrola, nastavovanie priorít pre koncové zariadenia (QoS) a komplexné týždenné a mesačné správy o stave vašej siete. Vďaka šifrovaní WPA3 je potom zabezpečenie vašej siete ešte silnejšie.

Podpora OneMesh a jednoduchá kombinovateľnosť

Router TP-Link Archer AX90 podporuje technológiu TP-Link OneMesh, ktorá umožňuje vytvorenie zjednotenej meshovej siete v rámci vašej domácnosti. Výhodami sú napríklad plynulý prechod medzi jednotlivými prístupovými bodmi, jednotný názov Wi‑Fi siete (SSID) a heslo, a okrem toho aj zjednotená správa celej siete.

Vyššiu rýchlosť zaisťujú podporované technológie ako MU-MIMO a OFDM, vďaka ktorým je zredukované zahltenie siete a štvornásobne navýšená priemerná priepustnosť. Za zmienku stojí tiež o 25 percent efektívnejšia modulácia 1024-QAM alebo súbežný prenos v ôsmich dátových tokoch.

O maximálne pokrytie sa stará osem externých antén s podporou technológie modelovania lúča Beamforming. A výkon potom má na starosti integrovaný štvorjadrový procesor taktovaný na 1,5 GHz.

Kľúčové vlastnosti Archer AX90:

  • Rýchlejšia AX6600 trojpásmová Wi-Fi – 4 804 Mb/s (5 GHz) + 1 201 Mb/s (5 GHz) + 574 Mb/s (2.4 GHz).
  • Extra konektivita – 1× 2.5 Gbps WAN/LAN port + 1× 1 Gbps WAN/LAN port + 3× Gigabit LAN porty a dva USB porty zaisťujú maximálnu produktivitu a posilnený prenos dát.
  • Maximálne pokrytie – Osem antén s vysokým ziskom vybavených Beamformingom zaisťuje široké pokrytie.
  • Viac zariadení s menšou odozvou – Technológia OFDMA a MU-MIMO prinášajú dáta na viac zariadení, a to súbežne.
  • TP-Link HomeShield – Pokročilé zabezpečenie chráni proti najnovším kybernetickým rizikom.
  • Výkonný CPU – 1,5GHz štvorjadrový procesor zaisťuje vysoké rýchlosti prenosu a plynulé fungovanie mnohých zariadení a aplikácií.
  • Vyššia úroveň bezpečnosti – WPA3 posilňuje šifrovanie  Wi-Fi, a zvyšuje tak úroveň bezpečnosti.

Viac informácií o produkte 

Značky: