Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov a zariadení pre inteligentnú domácnosť, predstavuje na trhu novinku v podobe AC1200 bezdrôtového routeru Archer C64 s podporou štandardu Wi-Fi 5 (802.11ac Wave 2) a maximálnou rýchlosťou prenosu dát do 1 267 Mbit/s.

Stabilné pripojenie príjemnou rýchlosťou

Z tejto rýchlosti dosahuje novinka celkom 867 Mbit/s vo frekvenčnom pásme 5 GHz a zvyšných 400 Mbit/s v pásme 2,4 GHz. Vďaka štvorici externých antén je bezdrôtové pripojenie stabilné a pokrytie domácnosti, kancelárie alebo iného priestoru optimálne. Prenášať dáta v oboch pásmach je možné súbežne, pričom vo 2,4GHz pásme môžete vykonávať menej náročné on-line aktivity, ako je čítanie e-mailov alebo prezeranie webových stránok, v 5GHz pásme potom pokojne hrajte on-line hry alebo streamujte video vo vysokom rozlíšení.

Vďaka podporovanej technológii Smart Connect sú klienti inteligentne smerovaní do menej vyťaženého pásma, optimalizáciu časového využitia má na starosti ďalšia technológia s názvom Airtime fairness.

Ďalšia technológia pre vyššiu efektivitu

Nový router TP-Link Archer C64 totiž podporuje tiež ďalšiu technológiu s názvom MUMIMO, ktorá dosahuje dvojnásobnú účinnosť vďaka komunikácii s dvoma zariadeniami súčasne bez kompromisov v rýchlosti. A navyše tu máme ešte Beamforming, teda modelovanie lúča, čo je funkcia, ktorá zaisťuje vysoko efektívne bezdrôtové pripojenie.

Režim prístupového bodu aj vysoká úroveň zabezpečenia

Router Archer C64 môžete prepnúť do režimu AP (access point), čiže prístupového bodu, čo znamená, že z existujúcej káblovej siete môžete razom vytvoriť sieť bezdrôtovú. Súčasťou „balenia“ sú aj gigabitové ethernetové porty (1 WAN + 4 LAN), vďaka ktorým môžete získať až desaťkrát rýchlejšie prenosové rýchlosti v porovnaní so štandardným ethernetovým pripojením. Do týchto konektorov môžete zapojiť koncové zariadenia, ktoré štandardne nedisponujú možnosťou bezdrôtového pripojenia, ako sú niektoré inteligentné TV, stolné počítače alebo herné konzoly.

Novinka sa ďalej chváli vysokou úrovňou zabezpečenia so šifrovaním podľa štandardu WPA3, ktorý znamená oveľa vyššiu úroveň ochrany vašich dát v porovnaní so staršími protokolmi. Súčasťou sú napríklad bezpečnejšie šifrovanie hesiel Wi-Fi sietí alebo vylepšená ochrana proti útokom hrubou silou.

V neposlednom rade treba spomenúť ešte mobilnú aplikáciu pre Android alebo iOS s názvom Tether, pomocou ktorej môžete v češtine aj slovenčine jednoducho spravovať všetky nastavenia routera. To je samozrejme aj naďalej možné tiež prostredníctvom intuitívneho webového rozhrania.

Kľúčové vlastnosti Archer C64:

  • 11ac Wave2 Wi-Fi – 867 Mb/s v pásme 5 GHz a 400 Mb/s v pásme 2,4 GHz
  • Silnejšie pokrytie Wi-Fi sieťou – štyri antény poskytujú stabilné bezdrôtové pripojenie a optimálne pokrytie.
  • MU-MIMO – Technológia MU-MIMO dosahuje dvojnásobnú účinnosť – komunikuje až s 2 zariadeniami súčasne.
  • Beamforming – technológia Beamforming zaisťuje vysoko efektívne bezdrôtové pripojenie, silný signál pre konkrétne zariadenie.
  • Režim AP (prístupový bod) – zariadenie podporuje režim Access Point, ktorý vytvorí nový prístupový bod Wi-Fi.
  • Inteligentné pripojenie – technológia Smart Connect smeruje klientov do menej vyťaženého pásma, zatiaľ čo technológia Airtime Fairness optimalizuje časové využittie.
  • Jednoduché nastavenie – jednoduchú správu siete máte po ruke vďaka aplikácii TP-Link Tether v českom aj slovenskom jazyku.

Viac informácií o produkte nájdete tu:

https://www.tp-link.com/cz/home-networking/wifi-router/archer-c64/

Značky: