Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, predstavuje na trhu nový PCIe adaptér TP-Link Archer T5E (AC1200), ktorý umožňuje jednoduché rozšírenie vášho existujúceho stolného počítača o bezdrôtové rozhranie Wi-Fi a Bluetooth 4.2.

Extrémne vysoká rýchlosť

Riešenie je určené pre stolové počítače, ktoré chcete premiestniť niekam, kam nevedie pevný ethernetový kábel a jeho prípadné použitie by si vyžadovalo stavebné úpravy, prípadne by nevyzeralo práve reprezentatívne. Pokiaľ ide o Wi-Fi, tu vďaka podpore štandardu 802.11ac a špecifikáciu AC1200 dosiahnete maximálnu rýchlosť bezdrôtového pripojenia do 1 167 Mb/s, z toho 867 Mb/s v pásme 5 GHz a 300 Mb/s v pásme 2,4 GHz. Taká rýchlosť je absolútne dostatočná pre väčšinu úloh vykonávaných on-line, vrátane hrania hier po sieti, streamovania video obsahu v HD rozlíšení alebo videokonferencie.

Bluetooth pre jednoduché prepojenie nielen s mobilom
Súčasťou PCIe (PCI Express) adaptéra je tiež Bluetooth modul, ktorý funguje v štandarde Bluetooth 4.2 a vaše stolové PC dokáže prepojiť nielen so smartphonom – napríklad ak chcete z neho sťahovať fotky či iné súbory – ale aj s bezdrôtovými perifériami, ako sú myši, reproduktory alebo mobilné routery. K PC môžete pripojiť aj niekoľko senzorov inteligentnej domácnosti. Štandard Bluetooth 4.2 znamená 2,5x vyššiu rýchlosť v porovnaní s Bluetooth 4.0, a tiež 10x vyššiu kapacitu paketov.

Externé antény napomáhajú pokrytiu
Súčasťou „balenia“ sú na prvý pohľad zreteľné externé antény. Tie sú celkom dve a výrazne posilňujú príjem Wi-Fi aj z priestorov vzdialenejších od routera, prípadne odtienených stenou alebo iným objektom z málo priepustného materiálu. Aj vo vzdialenejších priestoroch si tak môžete užívať pripojenie s nízkou latenciou.

Jednoduchá inštalácia

Inštaláciu PCIe bezdrôtového adaptéra TP-Link Archer T5E zvládne takmer každý. Stačí ho zapojiť do voľného slotu PCI Express v zadnej časti debny počítača a počítač zapnúť.

K inštalácii na systémoch Windows 10/8.1/8/7 v 32bitovej aj 64bitovej variante by malo dôjsť automaticky. V balení nájdete okrem štandardného držiaku tiež konzolu s nízkym profilom, ktorá je fyzicky prispôsobená mini vežovým počítačom. O zabezpečenie vašich dát sa potom starajú šifrovacie štandardy WPA/WPA2.

Kľúčové vlastnosti Archer T5E:

  • WiFi 802.11ac – 867 Mb/s v pásme 5 GHz a 300 Mb/s v pásme 2,4 GHz
  • Bluetooth 4.2 – rýchlejší štandard pre pripojenie smartphonu i periférií
  • Jednoduchá inštalácia – stačí zapojiť do voľného slotu a operačný systém už by sa mal postarať o zvyšok
  • Široký dosah bezdrôtovej siete – vďaka dvojici externých antén

Viac informácií o produkte nájdete tu:

https://www.tp-link.com/cz/home-networking/adapter/archer-t5e/

Značky: