Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, predstavuje na trhu nový bezdrôtový VDSL/ADSL router TP-Link Archer VR2100, vďaka ktorému môžete vo vašej domácnosti alebo kancelárii prejsť do rýchleho pruhu, čo sa pripojenia k internetu týka. Ďalším plusom zariadenia je, že navyše aj dobre vyzerá.

Pretože na rýchlosti záleží

Najnovší router TP-Link Archer VR2100 ponúka extrémnu rýchlosť pripojenia v štandarde AC2100, čo znamená, že maximálna rýchlosť prenosu dát u neho dosahuje až 2,1 Gb/s, z toho v pásme 2,4 GHz 300 Mb/s a v pásme 5 GHz 1 733 Mb/s. Vďaka podpore najnovšej technológie Super VDSL (profil 35b VDSL2) dosahuje rýchlosť internetu v tomto režime 350 Mb/s, čo je triapolnásobok maxima pôvodného VDSL2. Novinka je ale prostredníctvom integrovaného portu DSL navyše spätne kompatibilná so štandardmi VDSL2, ADSL2 +, ADSL2 a ADSL.

Pripojenie za každej situácie

Pripojenie k internetu je vďaka modelu TP-Link Archer VR2100 možné v každej situácii. Univerzálnosť zariadenia podčiarkuje ako port Ethernet WAN (pre pripojenie ku káblovému modemu alebo modemu s optickým pripojením), tak konektor USB 3.0, do ktorého môžete bez problémov zapojiť 3G/4G adaptér so SIM kartou v prípade, že dôjde k výpadku internetového pripojenia na strane vášho poskytovateľa.

Viac paralelných zariadení a stabilnejšie pripojenie

Vďaka podpore technológie 4×4 MU-MIMO je pomocou routeru možné pripojiť k sieti viac zariadení súčasne, a to s až štyrikrát rýchlejším výkonom. Táto technológia zabezpečuje aj redukciu vzájomných interferencií pripojených zariadení a zároveň nízku latenciu pri náročnejších on-line aktivitách, ako je hranie hier cez internet alebo streamovanie HD videa. Latenciu čiže odozvu minimalizuje aj maximálna rýchlosť bezdrôtového i káblového pripojenia.

Základ meshového systému

Router TP-Link Archer VR2100 je kompatibilný s platformou TP-Link OneMesh ™, čo znamená, že v kombinácii s vhodnými opakovačmi alebo powerline adaptérmi dokáže vytvoriť plynulú a neprerušovanú meshovú sieť v rámci celej domácnosti alebo prevádzkarne.

Jednoduché nastavenie pomocou mobilnej aplikácie

Router, prípadne bezdrôtovú sieť a pripojenie domácnosti ako takej, je možné jednoducho nastaviť a spravovať prostredníctvom mobilnej aplikácie Tether, ktorá je k dispozícii pre operačné systémy Android aj iOS. Pomocou aplikácie tiež môžete vykonávať automatické aktualizácie firmvéru svojho routeru, čo znamená okrem iného aj zvýšenú úroveň bezpečnosti.

Kľúčové vlastnosti Archer VR2100:

  • WiFi 802.11ac – 1 733 Mb/s v pásme 5 GHz a 300 Mb/s v pásme 2,4 GHz
  • Technológia 4×4 MU-MIMO – znižuje latenciu a umožňuje simultánne pripojenie viacerých koncových zariadení súčasne
  • Podpora Super VDSL2 – až 350 Mb/s cez kábel, čiže až 3,5x viac oproti najbližšiemu staršiemu štandardu VDSL2
  • Jednoduché nastavenie – mobilné aplikácie Tether vám pomôžu s každou konfiguráciou vrátane názvu a hesla domácej siete
  • Univerzálne pripojenie – zatiaľ čo Ethernet WAN umožňuje jednoduché prepojenie s modemom, do rozhrania USB 3.0 zapojíte napríklad adaptér pre núdzové mobilné pripojenie

Značky: