Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link predstavuje úplne nový dvojpásmový DSL modemový router Archer VX1800v, vybavený štandardom Wi-Fi 6 a technológiou Super VDSL. Užívatelia tak môžu úplne naplno využiť potenciál moderných štandardov a technológií.

Archer VX1800v dokáže vďaka Super VDSL, čo je najnovšia generácia technológie DSL, sťahovať dáta rýchlosťou až 350 Mbit/s. Oproti predchádzajúcej technológii VDSL2 je táto rýchlosť 3,5× vyššia. Lepšiu stabilitu počas prenosu dát zaisťujú najnovšie technológie G.vector a RNC. S podporou štandardu Wi-Fi 6 tak užívatelia získajú gigabitovú sieť s rýchlosťou 1 201 Mb/s v pásme 5 GHz a 574 Mb/s v pásme 2,4 GHz, ktorá predstavuje optimálne riešenie pre vysoko kvalitné 8K streamovanie, hranie online hier či rýchle sťahovanie veľkých súborov.

Nový model je vybavený štyrmi anténami a prispôsobuje tak pokrytie Wi-Fi siete, aby dochádzalo k perfektnému pokrytiu celej domácnosti. Sila signálu je navyše vďaka technológii Beamforming sústredená smerom ku každému pripojenému zariadeniu. Wi-Fi 6 zároveň zlepšuje kapacitu siete a dokáže tak uspokojiť aj domácnosti s náročnejšími požiadavkami na pripojenie. S technológiami OFDMA a MU-MIMO dosahuje Archer VX1800v až 4× vyššiu kapacitu a prenos odchádzajúcich a prichádzajúcich dát s viacerými zariadeniami súčasne prebieha hladko bez toho, aby dochádzalo k akýmkoľvek oneskoreniam.

Veľkým benefitom nového modelu je univerzálna možnosť pripojenia. Zariadenie je plne kompatibilné so štandardmi VDSL2/ADSL2+/ADSL2/ADSL, podporuje pripojenie optického a káblového internetu cez ethernetový port a taktiež internetové služby 3G/4G cez port USB. Tri gigabitové ethernetové porty je možné využiť pre káblové pripojenie s rýchlosťou až 1 Gb/s pre počítač, chytrú televíziu alebo hernú konzolu.

Archer VX1800v je plne kompatibilný so štandardom EasyMesh. Táto technológia dokáže eliminovať mŕtve zóny bez signálu, s ktorými sa môžu stretávať väčšie domácnosti. Často sa jedná o vzdialené rohy na hornom poschodí domu. K routeru stačí pridať ďalší router alebo extender s podporou EasyMesh, čím vznikne jedna multigigabitová Wi-Fi mesh sieť pre celú domácnosť, ktorá funguje bez výpadkov aj pri pohybe so zariadením pripojeným k internetu a taktiež bez akejkoľvek nutnosti prepínania medzi sieťami s rôznymi názvami.

Jednoduché nastavenie modemového routera Archer VX1800v prebieha prostredníctvom webového rozhrania alebo aplikácie Tether, ktorá je dostupná pre zariadenia s Androidom alebo iOS. Pomocou aplikácie je možné sieť jednoducho spravovať, riadiť rodičovskú kontrolu či prístupy, prípadne aj vytvárať sieť pre hostí. S technológiou Quality of Service (QoS) je tiež možné nastaviť prioritu určitému zariadeniu alebo aktivite v sieti.

Kľúčové vlastnosti routera TP-Link Archer VX1800v:

  • Podpora technológie Super VDSL (VDSL2 Profile 35b)
  • Dvojpásmová AX1800 Wi-Fi 6
  • 1x 2,5 Gb/s WAN, 1x 2,5 Gb/s LAN
  • Technológia Beamforming pre vynikajúce pokrytie po celom požadovanom priestore
  • Technológia OFDMA a 2×2 MU-MIMO na zvýšenie kapacity siete
  • Kompatibilita s EasyMesh
  • VoIP volania
  • Univerzálne možnosti pripojenia
  • Jednoduché nastavenia a jednoduchá správa

Značky: