Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov a zariadení pre inteligentnú domácnosť, predstavuje na trhu novinku v podobe AX5400 bezdrôtového routera Archer AX72 s podporou najnovšieho štandardu Wi-Fi 6 (802.11ax), vďaka ktorému dosahuje maximálnu prenosovú rýchlosť až 5 400 Mb/s.

Streamovať môžete až v 8K!

Jedná sa o rýchlosti, ktoré sme si ešte v nedávnej dobe nedokázali ani predstaviť. Lenže nároky na šírku pásma (bandwidth) sú aj u domáceho pripojenia k internetu stále vyššie, čo znamená, že sa prispôsobili aj výrobcovia. Jedným z najflexibilnejších v tomto smere je práve TP-Link, ktorý jednotlivé zariadenia s podporou Wi-Fi 6 vypúšťa na už viac ako rok.

Najnovší TP-Link Archer AX72 je určený nielen k tomu, aby priemernej domácnosti zaistil nadštandardné pripojenie viacerých koncových zariadení súčasne, ale napríklad aj k realizácii dátovo natoľko náročných aktivít, ako je streamovanie videa v 8K rozlíšení. A to v danú chvíľu (opäť) súčasne na viacerých zariadeniach naraz. Vďaka najnovšiemu štandardu Wi Fi 6 si môžete užiť vyššiu rýchlosť, menšie odozvy a vyššiu kapacitu pripojenia, takže napríklad pri videokonferencii s vaším šéfom už nemusíte riešiť, že sa vo vedľajšej miestnosti váš potomok práve pripojil k on-line hre.

Stabilné pripojenie, stále

Samozrejmosťou sú aj technológie, ktoré má router navyše a ktoré ďalej zaisťujú vyššiu rýchlosť a stabilitu. Ide napríklad o HE160, výkonný modul FEM, 6 externých antén, technológiu Beamforming (modelovanie lúča), prevedenie 4T4R, MU-MIMO a OFDM, vďaka ktorým tento router dokáže zabezpečiť pripojenie až pre stovku zariadení súčasne, a to bez vnímateľnej odozvy.

Celé to poháňa vysoko účinný 64bitový procesor Qualcomm novej generácie, ktorý routeru Archer AX72 umožňuje pohotové spracovanie dát a tiež ďalej znižuje latenciu v rámci siete, vďaka čomu je výsledná sieť robustná a zároveň stabilná. Vysokorýchlostná pamäť bola vyrobená 14nm procesom.

Konštrukcia zabraňuje prehrievaniu routera

Povrch zariadenia tvorí vzor pripomínajúci brnenie s celkovou plochou 167 cm², ktorá je určená na odvod tepla a vďaka tomu môžete potenciál routera využiť skutočne naplno. Zároveň sa jedná o dizajnovú záležitosť, ktorá routeru dodáva moderný vzhľad.

Zabezpečte svoju sieť vďaka riešeniu HomeShield

Vďaka použitému riešeniu TP-Link HomeShield poskytuje router pokročilé zabezpečenie pre neobmedzený počet pripojených klientov, ktoré chránia pred DDoS útokmi, škodlivými webmi a narušením portov. Vďaka tomu je zvýšená úroveň vášho súkromia aj ochrany dát. K dispozícii sú napríklad vylepšené zabezpečenia pre pripojené IoT zariadenia, robustná rodičovská kontrola alebo špičkové zabezpečenie od spoločnosti Avira®.

TP-Link Mesh™ zaistí flexibilná sieť

Wi-Fi router TP-Link Archer AX72 podporuje technológiu OneMesh, vďaka ktorej ponúka bezproblémové pokrytie celej domácnosti bez výpadkov a prieťahov. Stačí pridať extender podporujúci OneMesh. Jednotlivé koncové zariadenia potom môžu prepínať medzi zdrojmi signálu podľa toho, ktorý zdroj práve vysiela najsilnejšie a najefektívnejšie.

Nastavenie cez aplikáciu aj web

Už štandardom je potom možnosť jednoduchého nastavenia a obsluhy napríklad cez mobilnú aplikáciu Tether, ktorá je k dispozícii pre Android aj iOS, a to v češtine aj slovenčine. Alternatívne je možné využiť aj pokročilé webové rozhranie, ktoré spustíte z ľubovoľného zariadenia vybaveného internetovým prehliadačom. Jednoduché zdieľanie médií a vytvorenie vlastného privátneho cloudu uľahčuje jeden rýchly integrovaný port typu USB 3.0. pre pripojenie, napr. externého disku či NASu.

Kľúčové vlastnosti Archer AX72:

  • Gigabitová Wi-Fi sieť pro streamovanie v rozlíšení 8K – 5 400Mbit/s Wi-Fi sieť pre rýchlejšie prehliadanie webových stránok, streamovanie a sťahovanie, a to všetko súčasne.
  • Wi-Fi 6 s plnou výbavou – so špičkovou technológiou 4T4R a HE160 v pásme 5 GHz poskytuje ultra rýchle pripojenie  s rýchlosťou 4,8 Gbit/s.
  • Pripojenie viac než 100 zariadení – router podporuje technológia MU-MIMO a OFDMA, ktoré znižujú zahltenie siete a štvornásobne zvyšujú priemernú priepustnosť.
  • Široké pokrytie– 6 antén a technológia Beamforming zaisťujú rozsiahle pokrytie.
  • HomeShield – prémiové služby zabezpečenia spoločnosti TP-Link chránia vašu domácu sieť vďaka vyspelým funkciám na ochranu siete a zariadení IoT.
  • Lepšie odvetrávanie, menej tepla – vďaka vylepšeným ventilačným otvorom môže celý router pracovať na plný výkon.
  • Port USB pre zdieľanie– 1 port USB 3.0 umožňuje jednoduché zdieľanie médií a vytvorenie privátneho cloudu.
  • Jednoduché nastavenie – s aplikáciou Tether nastavíte router za pár minút.

Viac informácií o produkte nájdete tu:

https://www.tp-link.com/cz/home-networking/wifi-router/archer-ax72/

Značky: