Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, predstavuje na trhu nový Wi-Fi Mesh systém AC1900 Deco S7, ktorý má za cieľ pokrytie celej domácnosti stabilným Wi-Fi signálom, zvýšiť jej priepustnosť a ľahko rozšíriť existujúce Deco systémy.

Dvojpásmové riešenie pre zjednotenie siete 

Mesh systém vybaví vašu domácnosť dvojpásmovou sieťou, ktorá dostane celkovú rýchlosť pripojenia na slušných 1 900 Mbit/s. Rýchlosť vo frekvenčnom pásme 2,4 GHz je 600 Mbit/s, v pásme 5 GHz je to 1 300 Mbit/s. Rýchlosť je vhodná pre aplikácie s veľkou dátovou spotrebou, napríklad streamovanie videa vo vysokom 4K rozlíšení alebo hranie hier v on-line prostredí.

Oproti klasickému routeru získate vďaka mesh systému zjednotenú sieť s jedným názvom (SSID) a heslom. Ani si nevšimnete, keď sa vaše koncové zariadenie prepojí na iný prístupový bod, u ktorého je v danom mieste detekovaný silnejší signál. Bez problémov tak môžete, napríklad pri dôležitom videohovore so šéfom, prechádzať z miestnosti do miestnosti. Celkom takto môže byť pripojených až sto koncových zariadení.

V balení nájdete jeden, dva alebo tri prístupové body, pričom už prvý variant bez problémov pokryje priestory až 195 metrov štvorcových, a zaistí tak dostupnosť internetu v každom kúte domácnosti. Mesh systém TP-Link Deco S7 je skrátka zabijakom mŕtvych zón Wi-Fi. A keby vám predsa len náhodou tri jednotky nestačili, môžete bez problémov dokúpiť ďalšie prístupové body Deco.

Režim routera aj prístupového bodu

TP-Link Deco S7 je flexibilný a multifunkčný, takže môže plniť funkciu ako routera, tak prístupového bodu. Ľahko si môžete vybrať režim, ktorý zodpovedá vašim aktuálnym požiadavkám a bezdrôtovo pripojiť aj zariadenia, ktoré pôvodne komunikovali iba cez kábel.

Všetky nastavenia pritom môžete vykonávať cez mobilnú aplikáciu v češtine aj slovenčine, a to vrátane prvotnej inštalácie. Stačí len systém rozbaliť, stiahnuť si bezplatnú aplikáciu Deco pre Android alebo iOS a ďalej postupovať podľa intuitívnych pokynov na obrazovke. Jednotka Deco S7 je navyše kompatibilná so službou Amazon Alexa pre hlasové ovládanie.

Wi-Fi sieť tak môžete cez spomínanú aplikáciu ovládať a prispôsobovať aj na diaľku, napríklad priraďovať prioritu pripojeným zariadeniam alebo nastavovať sieť pre hostí.

Pripojte sa cez kábel

Prostredníctvom mesh systému Deco S7 môžete koncové zariadenia pripájať nielen bezdrôtovo, ale aj cez kábel. Súčasťou každej jednotky sú totiž tri gigabitové ethernetové porty WAN/LAN, ktoré poskytujú spoľahlivý prístup k internetu s vysokou rýchlosťou.

Robustná rodičovská kontrola 

Vďaka integrovanej robustnej rodičovskej kontrole, ovládateľnej aj z mobilnej aplikácie Deco, môžete ľahko obmedziť čas, ktorý vaše deti strávia na internete a zablokovať nevhodné webové stránky na základe jedinečných profilov, ktoré môžete vytvoriť pre každého člena rodiny zvlášť.

Za zmienku určite stojí aj jednoduchý a minimalistický biely dizajn oválnej jednotky Deco S7, ktorá tak dokonale zapadne do prakticky akéhokoľvek dizajnového štýlu, do ktorého môže byť ladená vaša domácnosť.

Kľúčové vlastnosti Deco S7:

  • Rýchlosť Wi-Fi 1 900 Mbit/s – sledujte svoje obľúbené seriály v rozlíšení 4K s kombinovanou rýchlosťou až 1 900 Mbit/s (600 Mbit/s v pásme 2,4 GHz a 1 300 Mbit/s v pásme 5 GHz) s technológiou 3×3 MU-MIMO.
  • Pripojenie viac ako 100 zariadení – Deco si poradí s dátovými prenosmi aj v tých najrušnejších sieťach a zaistí spoľahlivé pripojenie pre viac ako 100 zariadení.
  • Bezproblémové pokrytie silnejším signálom – vďaka pokročilej technológii mesh jednotky Deco medzi sebou spolupracujú, aby vytvorili zjednotenú sieť s jedným názvom. Koncové zariadenia sa automaticky prepájajú medzi jednotkami Deco, ako sa pohybujete po dome, aby mali neustále najsilnejší dostupný signál.
  • Plne gigabitový ethernet – 3 gigabitové ethernetové porty WAN/LAN poskytujú spoľahlivý prístup k internetu s vysokou rýchlosťou.
  • Robustná rodičovská kontrola – obmedzte čas strávený na internete a zablokujte nevhodné webové stránky na základe jedinečných profilov, ktoré je možné vytvoriť pre každého člena rodiny.
  • Dva režimy v jednom – funguje ako router alebo prístupový bod pre vytvorenie flexibilnej domácej siete.
  • Jednoduché nastavenie – skutočne jednoduché nastavenie s aplikáciou Deco, ktorá vás prevedie krok za krokom.

Viac informácií o produkte nájdete tu:

https://www.tp-link.com/cz/home-networking/deco/deco-s7/

Značky: