Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Úplne nový dvojpásmový ISP router EX141 od spoločnosti TP-Link, popredného dodávateľa sieťových produktov, je vybavený bezdrôtovou technológiou Wi-Fi 6 v 5GHz pásme a ďalšími prvkami, ktoré používateľom poskytnú rýchle, stabilné a bezpečné pripojenie, široké pokrytie aj plynulé streamovanie. Perfektne sa tak hodí do domácností s väčším počtom zariadení pripájajúcich sa do siete.

Ušitý na mieru pre digitálnu dobu

Dvojpásmový bezdrôtový ISP router TP-Link EX141 dokáže uspokojiť aj náročnejších užívateľov, ktorí vyžadujú spoľahlivú, bezpečnú a rýchlu sieť s vysokým výkonom, ktorá zvládne bez problémov obslúžiť niekoľko súbežných pripojení. Disponuje totiž gigabitovými rýchlosťami až 1 500 Mb/s pre všetky bezdrôtové zariadenia. S podporou technológie Wi-Fi 6 tak možno sťahovať veľké súbory, hrať online hry či streamovať videá vo vysokom 4K rozlíšení bez akéhokoľvek oneskorenia. To všetko súčasne.

Štandard Wi-Fi 6 tiež zvyšuje kapacitu siete a router vďaka integrovaným technológiám OFDMA a MU-MIMO umožňuje súbežný prenos prichádzajúcich aj odchádzajúcich dát. To ocenia nielen domácnosti s mnohými zariadeniami s internetom, ale aj majitelia bytov či domov s produktmi múdre domácnosti. OFDMA totiž efektívne využíva celú šírku pásma, MU-MIMO zase dokáže viesť dátové prúdy do niekoľkých zariadení v jednom okamihu. A aby boli všetky zariadenia vyvážene obslúžené, o to sa stará inteligentná funkcia Airtime Fairness.

Router je vybavený štvoricou vysoko výkonných antén, ktoré zosilňujú Wi-Fi signál po celom objekte. S technológiou Beamforming sa koncentrovaný signál šíri smerom k detekovaným pripojeným zariadeniam a dostáva sa aj do horšie dostupných oblastných, ako sú podkrovné miestnosti alebo vzdialené kúty.

Nový model je kompatibilný so štandardom EasyMesh. Je možné ho jednoducho pridať do mesh siete, ktorá predstavuje prepojenie niekoľkých sieťových prvkov v celok vytvárajúci jednu veľkú Wi-Fi sieť. Takéto riešenie sa hodí vo väčších priestoroch alebo aj tam, kde je potrebné dostať kvalitný signál aj na vonkajšiu terasu či záhradu.

Poskytovatelia internetu ocenia možnosť vzdialenej správy. Podporované sú protokoly TR-069, TR-098, TR-181, TR-111 a TR-143.

Bezpečné a používateľsky jednoduché zariadenie

TP-Link samozrejme myslí aj na bezpečnosť užívateľov. S firewallmi a pokročilým štandardom zabezpečenia WPA3 dokáže router zaistiť ochranu siete aj všetkých pripojených zariadení. Bráni útokom hrubou silou, ktoré spočívajú najmä v robotickom hádaní hesiel, vedia ale aj dáta zabezpečiť proti ich zneužitiu.

Veľkú výhodu routeru predstavuje aj jeho jednoduchá inštalácia a správa pomocou aplikácie Aginet, ktorú je možné stiahnuť aj do mobilného zariadenia. Užívatelia tak môžu jednoducho kontrolovať jej stav, zobrazovať podrobnosti o existujúcom bezdrôtovom pripojení a vykonávať zmeny priamo z smartfónu alebo tabletu.

Kľúčové vlastnosti routera TP-Link EX141:

  • Dvojpásmová AX1500 Wi-Fi 6 s rýchlosťou 1500 Mb/s
  • Štyri antény s funkciou Beamforming pre rozsiahle pokrytie
  • Podpora technológií OFDMA a MU-MIMO pre pripojenie viacerých zariadení
  • Podpora EasyMesh
  • Spoľahlivé zabezpečenie pomocou firewallov a šifrovania WPA3
  • Jednoduché nastavenie a správa pomocou aplikácie Aginet
  • Možnosť vzdialenej správy

Bližšie informácie o produktoch nájdete tu:
https://www.tp-link.com/cz/service-provider/wifi-router/ex141/

Značky: