Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-LINK, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov pre domácnosti a malé firmy, uvádza na slovenský trh inteligentné bezdrôtovo ovládané elektrické zásuvky Smart Plug HS100 a HS110 určené pre automatizáciu prevádzky domácnosti.

Tie umožňujú riadiť domáce spotrebiče na diaľku a mať o nich neustály prehlaď odkiaľkoľvek prostredníctvom mobilného telefónu so systémom Android alebo iOS. Model HS110 navyše sleduje aj spotrebu elektrickej energie.

Riadenie a automatizácia bez vstávania z postele

Zásuvky HS100/110 umožňujú prostredníctvom inteligentného telefónu na diaľku ovládať spotrebiče či rozsvecovať a zhasínať svetlá, prípadne naprogramovať automatické zhasnutie v určitú dobu podľa obvyklého životného rytmu obyvateľov domácnosti.

HS100_02_web2016_3_nowat

K ovládaniu zásuvky slúži bezplatná aplikácia Kasa pre mobilné zariadenia s operačným systémom Android (verzia 4.1 a vyššie) alebo iOS (vo verzii 8 a vyššie). Inteligentné zásuvky HS100/110 je možné tiež prepojiť so zariaděním Amazon Echo a ovládať ich funkcie pomocou hlasových povelov.

Pre tých, ktorí chcú mať dokonalý prehlaď o spotrebe a nákladoch na elektrickú energiu, ponúka model HS110 možnosť sledovať spotrebu pripojených zariadení v reálnom čase. Ponúka aj týždenné a mesačné prehľady pre spätnú analýzu.

Bezpečie a bezpečnosť

Inteligentná zásuvka prispieva k väčšiemu bezpečiu domácnosti. Časovač, ktorý automaticky vypína bežiace spotrebiče (napr. žehličku alebo kulmu) po uplynutí nastavenej lehoty, znižuje riziko vzniku požiaru. Funkcia „stále doma“ odradzuje lupičov rozsvecovaním a zhasínaním svetiel v bežnom dennom rytme domácnosti, aj keď jej obyvatelia odídu napríklad na dovolenku.

HS110_web2016_3_nowat

Inteligentné zásuvky sú už k dispozícii v predajnej sieti partnerov spoločnosti TP-LINK, a to za odporúčanú koncovú cenu 37 EUR za model HS100 a 44,40 EUR za model HS110.

Kľúčové vlastnosti:

  • Vzdialený prístup – možnosť ovládania spotrebičov odkiaľkoľvek, kde je k dispozícii pripojenie k internetu pomocou bezplatnej aplikácie Kasa pre inteligentné telefóny.
  • Časovanie – automatické zapínanie a vypínanie spotrebičov podľa harmonogramu, napr. rozsvietenie svetiel pri zotmení alebo zhasnutie pri svitaní.
  • Režim „preč z domu“ – zapína a vypína spotrebiče tak, aby vznikol dojem neustálej prítomnosti.
  • Hlasové ovládanie pomocou zariadění Amazon Echo (k zakúpeniu samostatne).

Technické špecifikácie:

Sieť
ProtokolIEEE 802.11n/g/b
Typ bezdrôtovej siete2,4 GHz, 1T1R
Systémové požiadavkyAndroid 4.1 alebo vyššie, iOS 8 alebo vyššie

 

Obecné
CertifikácieRoHS, EAC, CE
Obsah baleniaInteligentná zásuvka HS100 / HS110

inštalačná príručka

Nároky na prostrediePrevádzková teplota: 0 ℃ – 40 ℃

Prevádzková vlhkosť: relatívna 5 % – 90 % bez kondenzácie

Rozmery100,3 x 66,3 x 77 mm
MateriálPolykarbonát
TlačidláHlavný vypínač, nastavenie
Hmotnosť131,8 g
Rozmery balenia90 x 88 x 144 mm

 

Prevádzkové podmienky
Vstupné napätie100-240 V~
Výstupné napätie100-240 V~
Maximálna záťaž16 A
Maximálny výkon3,68 kW

Značky: