Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov a zariadení pre inteligentnú domácnosť, predstavuje na trhu novinku v podobe AX1800 bezdrôtového prístupového bodu (AP) Omada EAP615-Wall, ktorý podporuje najnovší štandard Wi-Fi 6, zároveň disponuje gigabitovými portami alebo technológiou MU -MIMO a je určený na montáž na stenu.

Rýchla Wi-Fi v dvoch pásmach

Prístupový bod v nenápadnom minimalistickom balení funguje v dvoch pásmach, ktoré dokážu bežať simultánne, čo ďalej zvyšuje rýchlosť a reaktivitu bezdrôtového pripojenia. Maximálna rýchlosť prenosu dát činí až 1 775 Mbit/s, z toho v menej náročnom frekvenčnom pásme 2,4 GHz dosahuje až 574 Mbit/s, v pásme 5 GHz potom ide až o 1 201 Mbit/s. Technológia MU-MIMO umožňuje súčasné pripojenie viacerých koncových zariadení naraz pri plnej rýchlosti. Optimalizovať výkon siete je možné okrem toho aj vďaka technológii Band Steering (riadenie pásma) alebo efektívnejšej modulácii OFDMA.

Gigabitové porty pre pevné pripojenie

Súčasťou prístupového bodu sú aj štyri gigabitové ethernetové porty, z toho jeden vo forme odchádzajúceho a tri prichádzajúce. Jeden z prichádzajúcich portov zvláda okrem iného aj podporu technológie PoE (Power-over-Ethernet) pre napájanie elektrickou energiou, čo znamená, že pri inštalácii odpadá nutnosť ťahania ďalších káblov. Konkrétne sa jedná o štandard 802.3af/at PoE.

Inštalácia je navyše jednoduchá aj vďaka tomu, že je telo prístroja kompatibilné so štandardizovanou elektroinštalačnou krabicou priemeru 86 mm, teda ako pre EÚ, tak aj pre Spojené štáty americké.

Slušná integrácia a centralizovaná správa

Zariadenie je možné integrovať do jednotnej platformy Omada SDN, ktorej súčasťou je funkcia ZTP (Zero-Touch Provisioning), centralizovaná cloudová správa a inteligentné monitorovanie. Do riešenia centralizovanej správy získate prístup cez cloud, respektíve cez aplikáciu Omada, ktorej používanie je maximálne pohodlné.

Elegantný vzhľad aj špeciálna sieť pre hostí

Nenápadný a pritom elegantný vzhľad prístupového bodu je vhodný do prakticky akéhokoľvek interiéru. Či už sa jedná o hotelové izby, reštaurácie, nemocnice, kancelárie alebo iné verejné priestory, splynie minimalistické zariadenie s prostredím.

K dispozícii je množstvo technológií zabezpečenia bezdrôtovej siete a tiež rôzne možnosti overovania, vďaka čomu sa nemusíte báť vytvoriť k prístupovému bodu špeciálnu sieť pre hostí. K možnostiam overovania patrí SMS, Facebook Wi-Fi, Voucher a ďalšie.

Kľúčové vlastnosti Omada EAP615-Wall:

  • Neuveriteľné rýchlosti siete Wi-Fi 6 – simultánne rýchlosti 574 Mbit/s v pásme 2,4 GHz a 1 201 Mbit/s v pásme 5 GHz poskytujú výslednú prenosovú rýchlosť 1 775 Mbit/s v sieti Wi-Fi.
  • Vysoko výkonné možnosti pripojenia – zaistenie vyššej efektivity siete a nižšej latencie.
  • Štyri gigabitové porty – 4 gigabitové ethernetové porty (1× odchádzajúci + 3× prichádzajúce), pričom jeden z prichádzajúcich portov podporuje technológiu PoE, ktorá poskytuje elektrické napájanie pre pripojené zariadenie.
  • Centralizovaná správa – integrácia s platformou Omada SDN umožňuje cloudový prístup a vzdialenú správu.
  • Zabezpečená sieť pre hostí – poskytuje niekoľko možností overovania (SMS/ Facebook Wi-Fi/Voucher atd.) a rad technológií pre zabezpečenie bezdrôtovej siete.
  • Jednoduchá inštalácia a podpora PoE

Viac informácií o produkte nájdete tu:

https://www.tp-link.com/cz/business-networking/omada-sdn-access-point/eap615-wall/

Značky: