Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov a zariadení pre inteligentnú domácnosť, predstavuje na trhu novinku v podobe inteligentného riešenia pre správu podnikovej siete TP-Link Omada SDN. Jedná sa o softvérovo definovanú sieť (SDN), do ktorej je možné ľahko pristupovať prostredníctvom cloudu.

Integrácia sieťových zariadení

V rámci platformy Omada SDN sú integrované jednotlivé sieťové zariadenia (prístupové body, switche alebo brány, čiže gateway) so stopercentne centralizovanou správou. Výhodou je aj vysoká škálovateľnosť siete, ktorú možno spravovať z jedného jediného rozhrania. Omada SDN je kompatibilná s podnikovými modelmi od TP-Linku, ako sú prístupové body Omada, switche (prepínače) JetStream alebo gateway SafeStream. Škálovateľné riešenie je vhodné pre kancelárie, obchody, ubytovacie a reštauračné zariadenia, školy a vzdelávacie inštitúcie, atď.

Pre každého niečo

Pre jednotlivé prípady použitia prináša riešenie TP-Link Omada SDN samozrejme aj zvláštne výhody. Napríklad majitelia ubytovacích zariadení ocenia vysokú kvalitu a pokrytie signálom, vzdelávacie inštitúcie zase možnosť vysokej hustoty pripojených klientov. Obchodníkom sa určite bude hodiť kaptívny portál pre pripojenie zákazníkov na ich koncových zariadeniach, na ktoré je možné zároveň odoslať aj reklamné oznámenie. Vo svojich kancelárskych priestoroch využijú podniky bezdrôtové aj káblové pripojenie, a nakoniec stravovacím priestorom ponúka riešenie od TP-Linku plné pokrytie bezdrôtovou sieťou Wi-Fi i na veľmi exponovaných miestach.

Jednoduchá správa odkiaľkoľvek

Vďaka cloudovému prístupu možno podnikovú sieť spravovať odkiaľkoľvek na svete. Spravovať môžete konkrétne napríklad cloudové kontroléry Omada bez nutnosti ďalších nákladov na nákup a inštaláciu hardvéru, hardvérové ​​kontroléry Omada bez nutnosti údržby PC, servera alebo softvérovej ​​kontroléry Omada pre prevádzku na vlastnom serveri alebo PC.

Efektívny rozvoj siete

Vďaka funkcii Zero-Touch Provisioning (ZŤP) môžete na diaľku rozvíjať a konfigurovať rozsiahle siete, a tak nie je potrebné vysielať pracovníkov na miesto zásahu. Vďaka službe Omada cloud je rozvoj siete možný s nízkymi nákladmi. Omada SDN ďalej využíva umelú inteligenciu pre analýzu, varovanie a optimalizáciu v rámci siete. Upozorňuje napríklad na chyby v rámci siete.

Užívateľské práva aj jednoduchý monitoring

Efektívne je aj udeľovanie rôznych práv pre rôzne typy užívateľov, tzv. Multi-user privilege assignment, čiže priraďovanie užívateľských práv pre viacerých používateľov jedného typu naraz. Vďaka možnosti pridávania administrátorov podľa potreby je umožnený flexibilná prevádzku aj údržba siete.

Šikovný monitoring prostredníctvom prehľadnej a intuitívnej pracovnej plochy zasa informuje o reálnom a aktuálnom stave siete a jej využitia, ako aj prevádzky. Úplne prehľadná je potom grafická topológia.

Robustná ochrana siete

Platforma ponúka i robustnú ochranu siete vrátane lepšej ochrany súkromia používateľov a rozsiahlych funkcií zabezpečenia, ako sú vysoko zabezpečená VPN, silný firewall, URL / IP / MAC filtrovanie, kontrola prístupu, pokročilé šifrovanie WPA3 alebo kaptívny portál.

Viac informácii o službe nájdete tu:

https://www.tp-link.com/cz/omada-sdn/

Značky: