Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Mesh technológia, ktorá zjednotí Wi-Fi v celej domácnosti alebo malej kancelárii

Spoločnosť TP-Link, ktorá je číslo jedna na trhu sieťových produktov, uviedla riešenie Mesh pre vybrané existujúce aj budúce sieťové produkty. Táto novinka sa nazýva OneMesh a používateľom ponúka ľahkú cestu k stabilnému bezdrôtovému pripojeniu predovšetkým pre domácnosti a malé firemné siete.

Výhody mesh Wi-Fi sú zásadné

Wi-Fi siete na báze mesh technológií sa začínajú presadzovať aj do slovenských domácností, a to aj vďaka produktom Deco, ktoré s touto technológiou prišli medzi prvými. Výhody sú totiž nesporné a počítajú sa k nim ako plynulosť komunikácie bez prerušenia, tak aj takmer neobmedzené pokrytie. Hlavnou výhodou je, že vďaka Mesh technológii sa vytvorí jednotná konzistentná Wi-Fi sieť s jedným menom pokrývajúca celý priestor, a to bez ohľadu na to, koľko jednotiek ju tvorí.

To používateľom šetrí čas, ale hlavne zvyšuje pohodlie, pretože v rámci jednej domácnosti (alebo napríklad kancelárskych priestorov) sa už nemusí pripojovať k jednotlivým sieťam vysielaným rozdielnymi Wi-Fi zriadeniami, ale sú pripojení iba k jednej sieti. Používatelia sa môžu slobodne pohybovať po priestore, bez toho aby poznali, že je zariadenie pripojené k inému Wi-Fi prvku siete ako pred dvoma minútami. Mesh technológia totiž vždy vyberie tú najlepšiu jednotku a pásmo pre pripojenie zariadenia odhliadnuc od toho, kde sa zrovna nachádzate. Navyše pre pripojenie k Mesh sieti nepotrebujete nový notebook, mobil ani tablet, pretože predávanie komunikácie prebieha automaticky a zaisťujú si ho jednotky samotné.

OneMesh? OneMesh!

Doteraz boli jednotky s mesh technológiou závislé na konkrétnom type jednotiek a komunikovali iba medzi sebou. V prípade TP-Linku boli jednotky Deco kompatibilné aj navzájom a bolo možné ich kombinovať s novými modelmi Deco. Táto nová technológia je a bude dostupná vo Wi-Fi routeroch, extenderoch, DSL routeroch, powerline adaptéroch či LTE routeroch. V tejto chvíli technológiou OneMesh disponuje router Archer C7 (verzia firmvéru V5.0 a vyššia) a extender RE300. Ďalšie produkty sú už na ceste.

Jednoduchá inštalácia aj správa cez mobil

Inštalácia OneMesh systému je veľmi jednoduchá. Bezdrôtovú sieť rozšírite tak, že najprv stlačíte tlačidlo WPS na routeri a potom zhodné tlačidlo na extenderi (platí pre model RE300, ale u iných zariadení je postup obdobný). Potom extender umiestnite tak, aby bol stále v dosahu signálu z routeru. K tomu vám pomôže inteligentná kontrolka signálu. Ak váš existujúci router od TP-Linku nepodporuje technológiu WPS, je možné spárovanie oboch sieťových zariadení vykonať jednoducho a rýchlo pomocou mobilnej aplikácie Tether v češtine alebo pomocou webového rozhrania. Tu je možné upraviť a prispôsobiť bezdrôtové pripojenie vrátane názvu siete, hesla a ďalších parametrov. Pridanie sieťového prvku je možné prakticky na počkanie, a tým zároveň dôjde aj k posilneniu a rozšíreniu pokrytia priestoru jednotným Wi-Fi signálom.

 Viac informácií o produktoch: https://www.tp-link.com/cz/onemesh/

Značky: