Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-LINK, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov pre domácnosti a malé firmy, uvádza na slovenský trh Wi-Fi router Archer C60 založený na najnovšom štandarde 802.11ac. Vo dvoch pásmach umožňuje pripojenie rýchlosťou až 1350 Mbit/s. Router je vybavený optimalizovaným systémom piatich antén, ktoré zaisťujú kvalitné pokrytie s minimálnym rušením. Mobilná aplikácia Tether umožňuje ovládanie všetkých funkcií routera a správu siete aj na diaľku. Vďaka svojmu elegantnému prevedeniu sa môže stať štýlovou dekoráciou každého moderného interiéru.

5 antén pre kvalitné pripojenie všetkých zariadení

Router Archer C60 umožňuje prenos dát v pásmach 2,4 GHz a 5 GHz kombinovanou rýchlosťou až 1350 Mbit/s (867 Mbit/s v pásme 5 GHz a 450 Mbit/s v pásme 2,4 GHz) podľa najnovšieho štandardu Wi-Fi s označením 802.11ac. je spätne kompatibilný aj s predchádzajúcimi štandardmi a/b/g/n, takže je k nemu možné bez problémov pripojiť aj staršie zariadenie. Router je vybavený piatimi výkonnými externými anténami – troma pre pásmo 2,4 GHz a dvoma pre pásmo 5 GHz – v optimalizovanom usporiadaní, ktoré znižuje rušenie a zaisťuje silný a spoľahlivý signál v oboch pásmach. Každé
z frekvenčných pásiem je možné využiť pre vytvorenie samostatnej siete. Nenáročné úlohy ako e-mail alebo prechádzanie internetu prebiehajú v pásme 2,4 GHz, zatiaľ čo pásmo 5 GHz je vyhradené pre náročnejšie činnosti, ako je hranie online hier, videokonferencie alebo streamovanie multimédií vo vysokom rozlíšení.

archerc60_04_vyd2016_7_nowat

Bezpečný prístup pre deti aj pre hosťov

Okrem dvoch sietí pre rôzne typy záťaže umožňuje router Archer C60 vytvoriť aj bezpečne oddelené pripojenie pre hosťov. Je možné tak poskytnúť návštevníkom prístup k internetu, bez ohrozenia súkromia ostatných používateľov či bezpečnosť zariadení pripojených do siete. K ochrane detí slúži rodičovská kontrola, kde je možné jednoducho nastaviť zoznam povolených alebo zakázaných internetových stránok. Rovnaké funkcie siete pre hosťov a riadenie prístupu na internetové stránky nájdu uplatnenie aj vo firemnom prostredí.

Jednoduché ovládanie mobilných aplikácií

Router TP-LINK Archer C60 je možné sprevádzkovať a nakonfigurovať behom niekoľkých minút a pribežne spravovať nie len prostredníctvom webového rozhrania z počítača, ale aj pomocou prehľadnej mobilnej aplikácie Tether pre zariadenia so systémami iOS a Android, ktorú poskytuje výrobca zdarma k dispozícii. Tether slúži na nastavenie routeru a ovládanie jeho funkcií vrátane používateľských oprávnení, rodičovskej kontroly a ďalších.

Značky: