Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ bezdrôtových sieťových produktov pre domácnosti a malé firmy, uvádza na slovenský trh dvojpásmový Wi-Fi router Archer C3150 umožňujúci prenos dát celkovou rýchlosťou až 3150 Mbit/s.

Nové zariadenie je až 4x rýchlejšie než bežné routery najnovšieho štandardu 802.11ac vďaka podpore technológie MU-MIMO, ktorá umožňuje plnou rýchlosťou obsluhovať viac mobilných zariadení súčasne a zaisťovať hladký priebeh aj tých najnáročnejších úloh vrátane hladkého streamovania videa v ultra vysokom rozlíšení 4K alebo hrania najmodernejších online hier.

Rýchla, spoľahlivá a stabilná sieť s veľkým dosahom

Router Archer C3150 spojuje technológie Broadcom NitroQAM a 4-Stream, ktoré zvyšujú rýchlosť prenosu dát až o 25 % a dosiahnuť najvyšších technicky možných rýchlostí bezdrôtového štandardu 11ac. Technológia MU-MIMO umožňuje naviazať štyri simultánne spojenia s koncovými zariadeniami s plnou rýchlosťou a dosiahnuť teda štvornásobnú rýchlosť prenosu dát oproti doposiaľ bežnej technológii SU-MIMO, pri ktorej router medzi jednotlivými dátovými tokmi prepína, čo pripojenie spomaľuje a spôsobuje vyššiu odozvu. Technológia Smart Connect navyše pre každé zariadenie automaticky volí ideálne frekvenčné pásmo. K vysokému výkonu routeru prispieva aj dvojjadrový procesor s taktom 1,4 GHz a štyri externé antény s výkonovými zosilňovačmi a technológiou tvarovania signálu.

Jednoduchá správa a vysoká bezpečnosť

Prvotné sprevádzkovanie routera Archer C3150 nezaberie viac než niekoľko minút vďaka možnosti nastavenia pomocou prehľadného webového rozhrania alebo pohodlnej mobilnej aplikácie Tether. Tether umožňuje tiež spravovať celú sieť z ľubovoľného zariadenia so systémom Android alebo iOS, vrátane všetkých nastavení. Bezpečnosť siete a používateľov zaisťujú funkcie ako oddelená sieť pre hosťov, rodičovská kontrola, možnosť tunelového pripojenia VPN a silné šifrovanie.

Zdieľanie súborov a pevná sieť

Router TP-Link Archer C3150 umožňuje jednoducho a rýchlo zdieľať fotografie, hudbu a iné súbory s ostatnými členmi domácnosti a priateľmi. Stačí pripojiť externý pevný disk k niektorému z USB portov – k dispozícii je jeden typu 3.0 a jeden typu 2.0. K dátovému úložisku je možné pristupovať zo siete a aj cez vstavaný FTP server. K druhému USB portu je možné pripojiť napr. zdieľanú tlačiareň. Sieťové zariadenia, ktoré nie sú vybavené bezdrôtovým modulom, je možné pripojiť k štyrom gigabitovým portom LAN.

Špičková technológia ako dizajnový doplnok

Router TP-Link Archer C3150 ohromí nie len špičkovým výkonom, ale tiež svojím prevedením. Jeho čisté línie a minimalistický dizajn sa stanú elegantným doplnkom každého moderného interiéru. LED indikátory na čelnom paneli je možné navyše vypnúť, takže nebudú rušiť v noci svetlom napríklad v spálni alebo spoločných priestoroch.

Kľúčové vlastnosti:

  • Celková rýchlosť až 3150 Mbit/s v pásmach 2,4 GHz a 5 GHz
  • Pripojenie viacerých zariadení zároveň vďaka technológii MU-MIMO neznižuje rýchlosť prenosu
  • Technológie Broadcom NitroQAM a 4-Stream umožňujú až o 25% rýchlejší prenos dát
  • Automatické prideľovanie optimálneho pásma podľa typu zariadenia a pracovnej záťaže
  • Dvojjadrový procesor a anténne zosilňovače zaisťujú vysoký výkon a stabilitu bezdrôtovej siete
  • Možnosť zdieľania súborov a tlačiarne prostredníctvom portov USB 3.0/2.0
  • Jednoduché nastavenie a správa z webového prehliadača alebo mobilnej aplikácie