Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ bezdrôtových sieťových produktov, predstavuje na slovenskom trhu nový dvojpásmový prístupový bod pre siete WLAN s rýchlosťou až 1200 Mbit/s. Nový prístupový bod podporuje bezdrôtový štandard 802.11ac Wave 2 a je určený predovšetkým pre podnikové siete s vysokou hustotou koncových zariadení. Pomocou hardvérových Wi-Fi kontrolórov Auranet AC50 alebo AC500 je možné centrálne spravovať až stovky prístupových bodov CAP.

Prístupový bod TP-Link CAP1200 poskytuje pripojenie s rýchlosťou 300 Mbit/s v pásme 2,4 GHz a 867 Mbit/s v pásme 5 GHz. Je vybavený technológiou MU-MIMO, ktorá umožňuje komunikovať s viacerými zariadeniami súčasne plnou rýchlosťou, čo predchádzajúce štandardy neumožňovali.

Neprerušené spojenie pri pohybe používateľa medzi prístupovými bodmi zaisťuje technológia Fast Roaming. Zariadenie je možné prevádzkovať v režime samostatného prístupového bodu (režim FAT) alebo ako súčasť rozsiahlejšej bezdrôtovej siete s centrálnym riadením pomocou kontrolóra TP-Link Auranet (režim FIT).

Prístupový bod CAP1200 sa dodáva s montážnou sériou pre jednoduché upevnenie na strop či stenu. Inštaláciu uľahčuje technológia napájania po Ethernetovej sieti (PoE) podľa štandardu 802.3af, kde k prevádzke zariadenia stačí jediný kábel rozvodu miestnej siete LAN.

Vysokú úroveň zabezpečenia zaisťuje nielen šifrovanie podnikovej triedy WPA/WPA2-enterprise, ale tiež možnosť vytvoriť samostatné siete pre rôzne skupiny používateľov (funkcia Multi-SSID) a tzv. kaptívny portál, ktorý pre povolenie prístupu od používateľa požaduje určité úkony – napríklad zadanie používateľského mena a hesla alebo súhlas s podmienkami použitia služieb. Hosťov je možné overovať rovnako pomocou SMS alebo Facebooku.

Značky: