Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

S inteligentným senzorom Tapo T315 od spoločnosti TP-Link na meranie teploty a vlhkosti sa monitorovanie týchto hodnôt v domácnosti stane hračkou. Prístroj, ktorý výrobca práve uviedol na trh, skvele zapadá do ekosystému inteligentných zariadení Tapo. Pre jeho fungovanie je nutné prepojenie s inteligentným hubom Tapo H100, ktorý zároveň plní funkciu alarmu.

Pokročilý senzor T315 vyniká presnosťou merania vnútornej teploty a vlhkosti v reálnom čase (±0,3 °C a ±3 %). Užívateľ zistí aktuálne hodnoty pohľadom na jasný a prehľadný 2,7 palcový e-ink displej, ktorý je čitateľný aj z veľmi ostrých uhlov a má veľmi nízku spotrebu. Na obrazovke sa zároveň ukazujú emotikony, ktoré slúžia ako rýchle indikátory správnej úrovne teploty. Ďalej je zobrazený signál a stav AAA batérií. Tie sú súčasťou balenia a vďaka nízkej spotrebe vydržia až 1 rok, pretože senzor ich energiu využíva len na zmenu informácie na displeji a na nízkofrekvenčnú komunikáciu s hubom.

Senzor vyniká vysokou mierou automatizácie. Akonáhle hodnoty vybočia z prednastavených rozsahov, spustí alarm na hube H100 a odošle upozornenie do aplikácie Tapo, ktorá je zadarmo dostupná pre Android a iOS. V spojení s inteligentnou zásuvkou, napríklad Tapo P110, môže tiež zautomatizovať vaše ďalšie zariadenie, aby na aktuálny stav reagovala napríklad spustením kúrenia, keď teplota v interiéri klesne príliš nízko, alebo naopak. Ďalšou možnosťou je automatické spúšťanie zvlhčovačov či odvlhčovačov, keď sa hodnoty vlhkosti dostanú mimo stanovený rozsah. Samozrejmosťou je aj ukladanie historických dát a grafov o teplote aj vlhkosti.

Tapo T315 sa veľmi ľahko inštaluje. Stačí do neho vložiť batérie a postaviť ho na stôl, parapet alebo na inú rovnú plochu, prípadne sa veľmi pekne vyníma na stene. K tomu je možné využiť priloženú samolepiacu pásku. Potom už stačí pridať senzor do aplikácie Tapo, nastaviť si komfortné teploty, úroveň vlhkosti a rozhodnúť sa, čo sa bude diať, keď sa dostanú mimo danú hranicu.

Kľúčové vlastnosti Tapo T315:

  • monitoring v reálnom čase
  • prehľadný displej
  • automatizácia  s ďalšími zariadeniami Tapo
  • ukladanie dát a vizualizácia do grafov
  • jednoduchá inštalácia
  • pre svoju činnosť vyžaduje hub Tapo (nie je súčasťou balenia)
  • malé rozmery (62 x 62 x 24,5 mm)

Bližšie informácie o produktoch nájdete tu:
https://www.tp-link.com/cz/smart-home/smart-sensor/tapo-t315/
https://www.tp-link.com/cz/home-networking/smarthome-accessory/tapo-h100/
https://www.tp-link.com/cz/technology/tapo-smart-action/

Značky: