Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov pre spotrebiteľov a firmy, predstavuje nový dvojpásmový Wi-Fi 6 router Archer Air R5 vyznačujúci sa ultratenkým prevedením a špičkovým výkonom. Prístroj je osadený dômyselne ukrytými inteligentnými anténami, ktoré zaistia všestranne stabilný signál aj v dvojpodlažných domoch.

Výkonný a pekný

Technológia Wi-Fi 6 umožňuje používateľom bezproblémové používanie internetu aj pri vysokej záťaži. Vysoko kvalitné streamovanie, rýchle sťahovanie veľkých súborov či bezproblémové hranie online hier je možné vykonávať súčasne, a to vďaka rýchlostiam 2402 Mb/s v pásme 5 GHz a 574 Mb/s v pásme 2,4 GHz.

Archer Air R5 zaujme nielen výkonom, ale aj svojimi kompaktnými rozmermi, pričom šírka 10,8 mm umožňuje flexibilnú a úplne nenápadnú inštaláciu napríklad na stenu, kam sa dá prilepiť priloženou kvalitnou 3M páskou alebo pomocou plastového držiaka. Prístroj vyznačujúci sa čisto bielym puzdrom a minimalistickými líniami so zaoblenými rohmi je dokonca užší ako štandardná elektrická zásuvka a skvele zapadá do moderných interiérov. Na prednej strane routera je umiestnené WPS tlačidlo s LED indikátorom a na spodnej strane nájdete napájací port USB-C.

Inteligentný vo všetkých smeroch

Inteligentné integrované antény pre celoplošné pokrytie používajú inteligentné algoritmy k automatickému detekovaniu bežných aj mobilných zariadení s internetom. Prístroj tak automaticky prepína na optimálne Wi-Fi pásmo tak, aby bol zaistený stabilný a kvalitný signál po celom požadovanom priestore, vrátane dvojpodlažných domov. Súčasne vďaka technológii Beamforming detekuje zariadenie v pohybe a sústredí silu signálu ich smerom, a to aj do horšie dosiahnuteľných miest.

Archer Air R5 je kompatibilný so štandardom EasyMesh, a tak ho je možné v prípade potreby pridať do mesh siete, čo je prepojenie niekoľkých sieťových prvkov v celok, ktorý vytvára jednu veľkú Wi-Fi sieť s jedným názvom a heslom. Takéto riešenie sa hodí vo väčších priestoroch alebo napríklad tam, kde treba dostať kvalitný signál aj na záhradu.

Router je tiež vybavený technológiou HomeShield, ktorá zaisťuje bezpečné používanie internetu. Archer Air R5 podporuje aj VPN služby, a tak je možné umožniť zariadeniam pristupovať k vzdialeným VPN serverom bez nutnosti inštalácie ďalšieho softvéru.

Samozrejmosťou je tiež jednoduchá a intuitívna inštalácia a správa pomocou aplikácie Tether, ktorá je voľne dostupná pre Android a iOS alebo pomocou webového rozhrania. Nastavenie tak zvládnu aj laici počas niekoľkých jednoduchých krokov.

Kľúčové vlastnosti TP-Link Archer Air R5:

  • Jedinečný ultra tenký dizajn
  • Všetky výhody nového štandardu Wi-Fi 6
  • Inteligentné antény využívajúce algoritmy k automatickej detekcii pripojených zariadení
  • Robustná ochrana TP-Link HomeShied
  • Podpora technológie EasyMesh
  • Jednoduchá a flexibilná inštalácia

Značky: