Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, predstavuje nové opakovače dosahu AX3000 Mesh (range extendery) RE700X a RE705X, ktoré dokážu rýchlo a jednoducho rozšíriť domácu bezdrôtovú sieť Wi-Fi s podporou technológie Wi-Fi 6 (802.11ax), čo znamená vyššiu rýchlosť a minimálnu odozvu aj tam, kde signál pôvodného routera nebol silný alebo chýbal.

Jednoduchá inštalácia aj vysoká rýchlosť

Medzi výhody extenderov TP-Link RE700X a RE705X patrí ich jednoduchá inštalácia, ktorá spočíva v umiestnení do voľnej elektrickej zásuvky v dosahu existujúceho routera (alebo mesh extendera). Nastavenie sa potom jednoducho vykoná prostredníctvom mobilnej aplikácie TP Link Tether. V prípade zariadenia RE705X sa o dostatočnú silu signálu postará dvojica externých antén, ktoré na tele zariadenia vyzerajú prekvapivo nenápadne. Okrem týchto antén sú oba modely takmer identické.

Rýchlosť pripojenia je obmedzená rýchlosťou existujúcej siete, preto sa odporúča používať extender v kombinácii s routerom, ktorý podporuje aj bleskurýchlu sieť Wi-Fi 6. A ak skombinujete modely RE700X alebo RE705X s niektorým z routerov TP-Link kompatibilných s technológiou OneMesh™ môžete vytvoriť kompletnú bezdrôtovú sieť v celej domácnosti, bez ohľadu na jej veľkosť. Z hľadiska čísel je maximálna rýchlosť prenosu dát opakovača takmer 3 000 Mb/s, z toho 2 402 Mb/s v pásme 5 GHz a 574 Mb/s v pásme 2,4 GHz.

Pokročilé funkcie zvyšujú skutočnú rýchlosť

Ale papierová rýchlosť je jedna vec a skutočná rýchlosť druhá. Spoločnosť TP-Link sa vo svojich opakovačoch RE700X a RE705X snaží tieto dve hodnoty čo najviac priblížiť implementáciou pokročilých technológií, ako je adaptívny výber cesty, ktorý automaticky vyberá najrýchlejšiu cestu k routeru, alebo vysokorýchlostný režim, ktorý využíva obe pásma Wi-Fi paralelne.

Vďaka štyrom výkonným zosilňovačom vysielajú opakovače RE700X a RE705X signál do ťažko dostupných oblastí pokrytia. Bezdrôtová sieť sa tak dostane v rámci vašej domácnosti skutočne všade, a to rýchlosťou dostatočnou aj na tie najnáročnejšie online aktivity.

Režim integrovaného prístupového bodu

Okrem režimu opakovača sú modely RE700X a RE705X vybavené aj integrovaným režimom prístupového bodu, ktorý umožňuje pripojiť televízor 4K, hernú konzolu, stolový počítač alebo tlačiareň vysokou rýchlosťou cez ethernetový kábel pripojený do príslušného portu. Špeciálna LED dióda zobrazuje silu signálu a inštalácia je jednoduchá vďaka tlačidlu WPS, ktoré poznáme z routerov. Dvojpásmový bezdrôtový prístupový bod využíva technológiu 2×2 MIMO, ktorá umožňuje paralelnú komunikáciu viacerých koncových zariadení.

Kľúčové vlastnosti modelov RE700X a RE705X:

  • Dvojpásmová sieť Wi-Fi 6 – oddelené pásma Wi-Fi 5 GHz (2 402 Mbit/s) a 2,4 GHz (574 Mbit/s) siete Wi-Fi prinášajú vyššiu rýchlosť a vyššiu priepustnosť vďaka najnovším technológiám.
  • Nerušené streamovanie – jednoduché vytvorenie siete TP-Link OneMesh™ na bezproblémové pokrytie celej domácnosti signálom Wi-Fi.
  • Režim prístupového bodu (AP) – pomocou gigabitového ethernetového portu môžete vytvoriť nový prístupový bod Wi-Fi a rozšíriť svoju káblovú sieť o pripojenie Wi-Fi.
  • Adaptívny výber cesty – automaticky vyberá najrýchlejšie pripojenie.
  • Ovládanie pomocou aplikácie – jednoduché nastavenie a správa vašej siete pomocou aplikácie TP-Link Tether.
  • Výkonné antény na príjem a distribúciu signálu Wi-Fi – 2 interné antény (RE700X), resp. 2 externé antény (RE705X) pre miesta so slabším signálom z originálneho routera.
  • TP-Link Tether – jednoduchá inštalácia prostredníctvom mobilnej aplikácie.

Viac informácií o produkte nájdete tu:

https://www.tp-link.com/cz/home-networking/range-extender/re700x
https://www.tp-link.com/cz/home-networking/range-extender/re705x

Značky: