Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, uvádza v rámci série produktov pre inteligentnú domácnosť TAPO, pôvodne uvedenej koncom minulého roku, novú domácu bezpečnostnú Wi-Fi kameru Tapo C100, ktorá je určená pre využitie v domácnosti aj v kancelárii, a vďaka okamžitému upozorneniu na mobilný telefón sa okamžite dozviete, že sa u vás niečo deje.

Kamera Tapo C100 je rovnako ako skôr predstavený model C200 osadená snímačom, ktorý zvládne nahrávať video v krištáľovo čistom, vysokom rozlíšení, konkrétne Full HD 1080p, s vysokým jasom aj ostrosťou výsledného záznamu. Zariadenie disponuje taktiež funkciou nočného videnia, s ktorou dokáže snímať objekty až do vzdialenosti 9 metrov. To vám zaistí pokojné spanie. A videozáznamy sú automaticky ukladané na microSD kartu s kapacitou až 128 GB, čo znamená až 384 hodín (16 dní) záznamu, čo bolo dosiahnuté aj pri laboratórnych testoch.

Detekcia pohybu znamená spustenie alarmu

Kameru samozrejme môžete umiestniť kamkoľvek, ideálne však tak, aby mala dostatočný rozhľad, takže napríklad ku vchodu do domu alebo do garáže. Akonáhle zariadenie deteguje pohyb, príde vám na váš mobilný telefón upozornenie formou SMS, na základe ktorého následne môžete overiť, či ide o planý poplach (napríklad mačku) alebo skutočne niečo vážne, napríklad vlámanie. Následne máte možnosť prostredníctvom zariadení na diaľku spustiť svetelné a zvukové efekty, ktoré nezvaného návštevníka takmer spoľahlivo vystrašia a potvrdia, že máte dôkazy o jeho prítomnosti na zázname.

Obojstranný prenos zvuku umožňuje vzdialenú komunikáciu

Vďaka funkcii obojstranného prenosu zvuku môžete prostredníctvom kamery napríklad upokojovať vášho psíka, ktorý sa bojí sám doma, oznamovať svojim deťom, kedy sa vrátite z práce, alebo napríklad upozorniť potenciálneho narušiteľa, že sa nachádza na vašom výsostnom území. To všetko jednoducho nastavíte pomocou bezplatnej mobilnej aplikácie Tapo Camera, ktorú môžete brať ako diaľkové ovládanie. Pri zapojení viacerých kamier vám pre sledovanie záznamov alebo živých prenosov z nich stačí jediná aplikácia. Pomocou aplikácie zapnete aj režim súkromia, ktorý aktivujete vtedy, keď ste doma a nahrávanie ani detekcia pohybu teda nie sú zapnuté. Súkromie je podporené aj tým, že sa záznamy neukladajú nikam externe (na server či cloud), ale lokálne, na už spomenutú microSD kartu.

Kľúčové vlastnosti kamery Tapo C100:

  • Video s vysokým rozlíšením: Zachyťte každý detail v krištáľovo čistom obraze s rozlíšením 1080p.
  • Pokročilé nočné videnie: Dokonca aj v noci môže kamera zaznamenávať dianie až do vzdialenosti približne 9 metrov.
  • Detekcia pohybu a upozornenie: Ak bude detegovaný pohyb, dostanete upozornenie na mobil.
  • Zvukový a svetelný alarm: Spusťte svetelné a zvukové efekty, aby ste vydesili nežiaducich návštevníkov.
  • Obojsmerné audio: Komunikujte s ostatnými prostredníctvom integrovaného mikrofónu a reproduktoru.
  • Bezpečné úložisko: Podporuje karty microSD (až 128 GB).

Viac informácií o produkte 

Značky: