Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, uvádza v rámci série produktov pre inteligentnú domácnosť TAPO, predstavenú koncom minulého roka, novú, inteligentnú a stmievateľnú žiarovku Tapo L510, ktorá ponúka takmer nepreberné možnosti ovládania. Osobitý štýl a náladu tak dodáte ako obývačke, spálni, tak i pracovni.

Prostredníctvom mobilnej aplikácie Tapo je možné nastaviť napríklad úroveň osvetlenia. Ľahko si tak vytvoríte intímnu atmosféru, ale aj dostatok svetla napríklad na čítanie. V rámci aplikácie si tiež môžete ukladať prednastavené hodnoty intenzity svetla. Ak sa vám napríklad podarilo nájsť ideálnu úroveň osvetlenia pri sledovaní televízie, jednoducho si ju môžete uložiť a neskôr ju použiť znovu.

Stanoviť si môžete aj harmonogram zapínania a vypínania žiarovky s vopred stanovenou intenzitou. Napríklad ráno, tesne predtým, než vstanete, sa svetlo môže zapnúť napríklad na 50 percent intenzity, a prispôsobiť sa tak vychádzajúcemu slnku.

Ovládať žiarovku Tapo L510 – či už jednu jedinú alebo viac kusov – je možné samozrejme aj na diaľku. Pomocou aplikácie Tapo si tak napríklad pred návratom z práce alebo z večierku môžete rozsvietiť už dopredu a nemusíte potme nahmatávať vypínač.

Táto funkcia má aj bezpečnostnú stránku – svetlá v domácnosti môžete na diaľku ovládať napríklad z dovolenky, a potenciálni zlodeji si tak nikdy nemôžu byť istí tým, či ste sa už vrátili domov alebo ste ešte na cestách. Prostredníctvom aplikácie je možné tiež aktivovať režim Preč (Away Mode), ktorý náhodným rozsvecovaním a zhasínaním simuluje pohyb osôb po dome či byte.

K ďalším funkciám patrí podpora hlasového ovládania prostredníctvom virtuálnych asistentov Google Assistant alebo Amazon Alexa. Vďaka tomu si pri ovládaní žiarovky (žiaroviek) môžete ľahko uvoľniť ruky.

Pre fungovanie žiarovky Tapo L510 nepotrebujete dokupovať žiadny špeciálny hub. Stačí ju len pripojiť k domácej Wi-Fi sieti. Vďaka pokročilým technológiám navyše usporíte energiu nielen oproti konvenčným žiarovkám, ale dokonca aj oproti bežným LED svetlám.

Kľúčové vlastnosti žiarovky Tapo L510E:

  • Plánovanie a časovač: Jednoduché nastavenie prostredníctvom mobilnej aplikácie Tapo pre Android a iOS.
  • Stmievateľná: Rôzne úrovne osvetlenia pre rôzne príležitosti.
  • Jednoduché pripojenie: Stačí iba domáca Wi-Fi, žiadny hub navyše nepotrebujete.
  • Režim Preč: Náhodné rozsvecovanie a zhasínanie domácnosti pre zmätenie prípadných zlodejov.

Značky: