Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, predstavuje na trhu tri nové opakovače pásma (range extendery), konkrétne modely RE215, RE315 a RE330, ktoré dokážu ľahko rozšíriť domácu bezdrôtovú Wi-Fi sieť. To znamená, že si svoje domáce pripojenie budete môcť užívať naplno, a to s maximálnou elimináciou „hluchých miest“.

Jednoduchá inštalácia aj stabilita signálu
Všetky tri extendery dokážu rozšíriť Wi-Fi tak, aby eliminovali mŕtve zóny, a priniesli tak stabilný signál do odľahlejších kútov domácnosti alebo kancelárskych priestorov. Výhodou všetkých troch je aj fakt, že je možné ich pripojiť do systému OneMesh od spoločnosti TP-Link, a vytvoriť tak jednotnú meshovú sieť bez nutnosti manuálneho prepínania jednotlivých Wi-Fi sietí v rámci domácnosti.

Za zmienku rozhodne stojí aj jednoduchá inštalácia, ktorá spočíva v jednoduchom spárovaní nového extenderu s existujúcim routerom, a to po jeho pripojení do zásuvky. Stačí len stlačiť tlačidlo WPS na extenderi. Potom môžete celú sieť ľahko spravovať cez mobilnú aplikáciu Tether v češtine a slovenčine alebo cez webové rozhranie, a to v intuitívnom a prehľadnom prostredí.

Kým model RE215 podporuje štandard AC750, u zvyšných dvoch modelov dostaneme AC1200. TP-Link RE215 tak vo frekvenčnom pásme 2,4 GHz funguje pri maximálnej rýchlosti 300 Mbit/s, v pásme 5 GHz potom pri 433 Mbit/s. RE315 a RE330 dosahujú rovnaké rýchlosti v pásme 2,4 GHz, avšak v 5GHz pásme už „uháňajú“ aj 867 Mbit/s.

Všetky tri opakovače majú spoločný tiež šikovný indikátor signálu, ktorý ukazuje silu signálu v danom mieste, a pomáha tak nájsť pre extender najvhodnejšie umiestnenie v rámci domácnosti pre optimálne pokrytie bezdrôtovou sieťou.

Režim AP aj vysokorýchlostný režim
Ďalším kladom modelov RE315 a RE330 je režim AP (access point), teda funkcie prístupového bodu, ktorá znamená možnosť vytvorenia prístupového bodu Wi-Fi pre vylepšenie existujúcej káblovej siete o „upgrade“ smerom k bezdrôtu. Oba modely so sebou zároveň prinášajú aj vysokorýchlostný režim, ktorý pre užívateľov znamená dosiahnutie najvyššej možnej rýchlosti s využitím jedného Wi-Fi pásma. To sa vám bude hodiť najmä pri činnostiach náročných na prenos dát v reálnom čase, ako sú hranie on-line hier alebo streamovanie videí vo vysokom rozlíšení.

A nakoniec tu máme aj adaptívny výber cesty pripojenia, čo v preklade znamená automatický výber najrýchlejšej dostupnej cesty pripojenia k routeru pre dosiahnutie najvyššej možnej rýchlosti.

Kľúčové vlastnosti RE215:

  • Rozšíri dvojpásmovú Wi-Fi sieť a eliminuje jej mŕtve zóny vo vašej domácnosti.
  • Pripojte sa k routeru OneMesh a vytvorte sieť Mesh pre bezproblémové pokrytie celej domácnosti.
  • Funguje v pásme 2,4 GHz (300 Mbit/s) aj 5 GHz (433 Mbit/s) pre zaistenie stabilnejšieho bezdrôtového pokrytia.
  • Inteligentný indikátor signálu, ktorý ukazuje silu signálu, pomáha nájsť najlepšie umiestnenie pre optimálne pokrytie bezdrôtovou sieťou.
  • Stlačíte tlačidlo WPS a jednoducho vytvorte sieť Mesh, ktorú môžete jednotne spravovať pomocou aplikácie Tether alebo webového rozhrania.
  • Funguje s akýmkoľvek Wi-Fi routerom alebo bezdrôtovým prístupovým bodom.

Kľúčové vlastnosti RE315 a RE330:

  • Dvojpásmová Wi-Fi sieť 2,4 GHz (300 Mbit/s) a 5 GHz (867 Mbit/s) zaisťuje viac stability pri používaní bezdrôtových zariadení.
  • Adaptívny výber cesty pripojenia – automatický výber najrýchlejšej cesty pripojenia k routeru pre dosiahnutie najvyššej rýchlosti.
  • Vysokorýchlostný režim – dosiahnete najvyššie rýchlosti s použitím jedného pásma Wi-Fi siete, čo oceníte pri streamovaní HD videí a hraní on-line hier.
  • Režim AP – vytvorte nový prístupový bod Wi-Fi pre vylepšenie svojej káblovej siete pomocou bezdrôtovej siete.
  • Extender RE315 je oproti verzii RE330 vybavený 2 externými anténami.

Značky: