Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, predstavuje na trhu dve nové bezpečnostné kamery, ktoré patria do jeho radu zariadení pre inteligentnú domácnosť Tapo. Konkrétne sa jedná o modely Tapo C210 a Tapo C110, ktoré sa oproti svojim predchodcom (Tapo C200, respektíve Tapo C100) líšia predovšetkým vyšším rozlíšením obrazu.

Zabezpečenie domácnosti vo vysokom rozlíšení

Obe bezpečnostné kamery sú určené pre využitie v interiéri, pričom dokážu ľahko ochrániť domácnosť aj vo chvíli vašej neprítomnosti. Využívajú k tomu snímač s rozlíšením UHD (3 Mpx) s krištáľovo čistým obrazom.

Rozdiel medzi oboma modelmi spočíva hlavne v tom, že Tapo C210 ponúka navyše horizontálne a vertikálne otáčanie s 360 ° horizontálnym rozsahom. Spoločné potom obe kamery majú napríklad nočné videnie s pokročilými funkciami a viditeľnosťou až do vzdialenosti 10 metrov.

Detekcia pohybu aj obojsmerný zvuk

Pri oboch kamerách platí, že z nich môžete dostávať upozornenia napríklad na váš smartphone vo chvíli, keď zariadenie zaznamená pohyb. Následne si odkiaľkoľvek môžete v priamom prenose prehrať dianie pred kamerou a zistiť, či pohybové čidlo aktivovalo napríklad zviera alebo okoloidúceho, alebo sa jedná o nevítaného návštevníka. Pre kameru si môžete nastaviť aj zóny detekcie pohybu, takže dokáže zaznamenávať dianie iba vo zvolenej oblasti.

Vďaka tomu, že obe kamery disponujú mikrofónom a reproduktorom, je možné ich prostredníctvom komunikovať s kýmkoľvek, kto sa práve v ich blízkosti nachádza. Môžete tak napríklad upokojiť rozrušeného psa, ktorého ste doma nechali samotného, ​​alebo sa dohovoriť s kuriérom, ktorý vám práve doviezol zásielku.

Nevítaných návštevníkov môžete odradiť tiež zvukovým a svetelným alarmom, ktorý môžete spustiť po tom, čo zaznamenáte ich prípadný pohyb pred kamerou.

Bezpečné úložisko aj režim súkromia

Obe kamery disponujú bezpečným lokálnym úložiskom na získané záznamy. Na micro SD kartu tak môžete uložiť až 256 GB záznamu, čo približne zodpovedá 512 hodinám videa. To je 21 dní uložených priamo v mieste.

Výhodou je tiež režim súkromia, ktorý môžete aktivovať kedykoľvek, keď sa nachádzate doma. V tej chvíli môžete vypnúť sledovanie nastavenej oblasti. Vďaka ukladaní záznamu na micro SD kartu nehrozí ani únik videí z vašej domácnosti na internet.

To všetko môžete ľahko nastaviť prostredníctvom aplikácie Tapo, ktorú si jednoducho stiahnete do mobilu, následne zapnete a pripojíte kameru a potom už len postupujete podľa intuitívneho sprievodcu v aplikácii.

Kľúčové vlastnosti Tapo C110:

  • Video s rozlíšením UHD – zaznamenajte každý okamih v ultra vysokom 3MPx rozlíšení.
  • Pokročilé nočné videnie – ponúka viditeľnosť až do vzdialenosti 10 m.
  • Detekcia pohybu a upozornenia – upozorní vás, ak kamera zaznamená pohyb.
  • Zvukový a svetelný alarm – aktivácia svetelných a zvukových efektov na odradenie nevítaných návštevníkov.
  • Obojstranný zvuk – umožňuje komunikáciu pomocou integrovaného mikrofóna a reproduktora.
  • Bezpečné úložisko – miestne úložisko až 256 GB na karte mikro SD, čo odpovedá 512 hodinám (21 dňom) záznamu (pri laboratórnych podmienkach).
  • Jednoduché nastavenie a správa – ovládajte všetko potrebné pomocou aplikácie Tapo.

Kľúčové vlastnosti Tapo C210:

  • Ako u Tapo C110 +
  • Horizontálne a vertikálne otáčanie: 360° horizontálny rozsah.
  • Hlasové ovládanie: Uvoľnite si ruky s hlasovým ovládaním: Spolupracuje so službami Asistent Google a Amazon Alexa (Asistent Google a Amazon Alexa nie sú dostupné vo všetkých jazykoch ani vo všetkých krajinách).

Značky: