Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových riešení a produktov inteligentnej domácnosti, predstavuje šikovnú zásuvku Tapo P100M kompatibilnú s novým štandardom Matter. Užívatelia tak získajú produkt spolupracujúci s rôznymi platformami, ktorý je možné ovládať odkiaľkoľvek.

Zjednocujúci štandard konektivity Matter zaisťuje komunikáciu medzi zariadeniami chytrej domácnosti bez ohľadu na platformu a výrobcu. Internet vecí je tak oveľa prístupnejší a jednoduchší. Prostredníctvom jednej aplikácie je možné ovládať zariadenie naprieč značkami. K protokolu sa ako jeden z prvých výrobcov pripojil TP-Link s produktovým radom Tapo.

Múdra mini zásuvka Tapo P100M dokáže efektívne pracovať podľa rozvrhu pre automatické zapínanie a vypínanie. Užívatelia si tak môžu nastaviť podľa svojich denných zvyklostí a preferencií spúšťanie a vypínanie spotrebičov, čo vedie k šetreniu elektrickej energie. Typicky ide o kávovary, kulmy, zvlhčovače vzduchu, odvlhčovače alebo elektrické priamotopy. Zároveň je znížené riziko požiaru. TP-Link používa pre tieto výrobky ohňovzdorné materiály spĺňajúce normu UL94-V0.

Zásuvku je možné ovládať odkiaľkoľvek pomocou voľne dostupnej aplikácie Tapo určenej pre Android alebo iOS v češtine aj slovenčine. Je možné tak okamžite vypnúť všetky, alebo iba vybrané prístroje, ale v režime neprítomnosti je tiež možné simulovať prítomnosť vypínaním a zapínaním zariadenia, napríklad lampy alebo televízie. To sa hodí počas dovoleniek. Samozrejmosťou je aj hlasové ovládanie pomocou Asistenta Google, Amazon Alexy alebo Apple Siri.

Nastavenie novej inteligentnej zásuvky je ľahké a všetko zvládnu aj laici. Jednoduchá inštalácia v aplikácii Tapo prebieha prostredníctvom Bluetooth. Po úspešnom prepojení potom zásuvka komunikuje prostredníctvom Wi-Fi siete. Zásuvku je tiež možné konfigurovať naskenovaním priloženého kódu pomocou ľubovoľnej aplikácie kompatibilnej so štandardom Matter, napríklad jedným z hlasových asistentov. Potom stačí už len postupovať podľa pokynov v sprievodcovi.

Minimalistický dizajn zásuvky je navrhnutý tým spôsobom, aby po pripojení do siete zaberala čo najmenej miesta do strán aj do priestoru. Susedné zásuvky tak zostanú aj naďalej prístupné a umožňujú pripojenie ďalších šikovných zásuviek Tapo. Zariadenie je zároveň nenápadné a skvele zapadá do radu chytrých produktov Tapo.

Kľúčové vlastnosti routera TP-Link Tapo P110M:

  • Podpora štandardu Matter
  • Vzdialené ovládanie prostredníctvom aplikácie Tapo
  • Podpora hlasových asistentov Google Asistent, Amazon Alexa a Apple Siri
  • Rozvrhy pre automatické zapínanie a vypínanie spotrebičov
  • Režim neprítomnosti na vytvorenie dojmu, že je niekto doma
  • Kompaktný dizajn
  • Ohňovzdornosť

Bližšie informácie o produktoch nájdete tu:
https://www.tp-link.com/cz/home-networking/smart-plug/tapo-p100m/

Značky: