Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov a zariadení pre inteligentnú domácnosť, predstavuje na trhu dlho očakávanú inteligentnú zásuvku s meraním spotreby energie TP-Link Tapo P110, ktorá dopĺňa rad smart home produktov.

Kompaktný design, ktorý bude ladiť
Jednou z výhod novej zásuvky je už na prvý pohľad kompaktný a elegantný dizajn, ktorý svojím minimalistickým poňatím bude ladiť v prakticky každom interiéri. Navyše nezaberá príliš veľa miesta, a tak bude vedľajšia zdierka zásuvky stále voľná – nebude inteligentnou zásuvkou blokovaná. Za zmienku určite stoja aj nehorľavé materiály, z ktorých je zásuvka Tapo P110 vyrobená a ktoré minimalizujú nebezpečenstvo vzniku požiaru.

Ovládanie cez mobilnú aplikáciu
Rovnako ako všetky zariadenia inteligentnej domácnosti radu TP-Link Tapo je aj inteligentnú zásuvku Tapo P110 možné ovládať v slovenčine cez rovnomennú aplikáciu. Týmto spôsobom môžete na diaľku zapínať alebo vypínať pripojené zariadenia, a to s príkonom až 2 300 W. Ak si kdekoľvek na svete, kde je práve prístup k internetu, spomeniete, že ste zabudli zapnúť čerpadlo v akváriu, alebo potrebujete vypnúť svetlo v obývacej izbe , či akýkoľvek iný spotrebič, ktorý je do elektrickej siete pripojený práve cez inteligentnú zásuvku Tapo P110, nie je nič jednoduchšie a stačí kliknúť na tlačidlo v aplikácii.

Zásuvka Tapo P110 je ovládateľná prostredníctvom Wi-Fi (štandardy IEEE 802.11b/g /n) a spárovať ju so smartfónom je možné vďaka podpore technológie Bluetooth verzie 4.2. Všetky funkcie zásuvky je možné navyše ovládať hlasom vďaka podpore asistentov Google Assistant a Amazon Alexa.

Špeciálne funkcie, ktoré dokážu ochrániť váš domov
Samozrejmosťou je aj podpora špeciálnych funkcií, ktoré dokážu ochrániť váš domov napríklad vo chvíli, keď ste práve na cestách. Napríklad režim V neprítomnosti dokáže inteligentne simulovať, že je niekto doma, nepravidelným vypínaním a zapínaním pripojených spotrebičov, teda primárne svetla. A funkcia Časovač zase vie vytvárať týždenné a denné rozvrhy s možnosťou odpočítavania času do vypnutia a zapnutia jednotlivých koncových zariadení, ktoré sú napájané cez zásuvku Tapo P110. To sa hodí napríklad pre riadenie čerpadiel bazénovej filtrácie, vzduchovanie akvarijných rybičiek, spínanie kúrenia alebo ventilácie a pre mnoho ďalších aplikácií.  

Novinka v portfóliu Tapo: monitoring spotreby
Zásadnou novinkou pri modeli TP-Link Tapo P110 je oproti predchádzajúcim zásuvkám v portfóliu zariadení pre inteligentnú domácnosť funkcia monitoringu spotreby, vďaka ktorej budete presne vedieť, koľko pripojená elektronika „žerie“. A vďaka tomu si môžete ľahko spočítať, či je vaša záloha za elektrickú energiu v norme.

Kľúčové vlastnosti Tapo P110:

  • Elegantný a kompaktný dizajn inteligentnej zásuvky TP-Link Tapo P110 zapadne skvelo do všetkých interiérov
  • Kompaktný dizajn Tapo P110 nezaberá príliš veľa miesta, takže vôbec neblokuje susedné zásuvky
  • Nehorľavé materiály pomáhajú minimalizovať nebezpečenstvo vzniku požiaru
  • Pomocou bezplatnej aplikácie Tapo môžete vzdialene zapnúť alebo vypnúť pripojené zariadenia do 2 300 W
  • Rýchle počiatočné nastavenie pomocou Bluetooth 4.2 a bezplatnej aplikácie Tapo trvá necelých 20 sekúnd
  • Podpora hlasových príkazov Google Assistant a Amazon Alexa maximálne uľahčí prevádzku domácich spotrebičov
  • Prednastavte si plán na automatickú správu zariadenia pomocou funkcie Časovač
  • Pomocou integrovaného časovača ľahko vytvoríte zoznamy odpočítavania pre pripojenú elektroniku

Režim V neprítomnosti automaticky zapína a vypína zariadenia v rôznom časovom rozmedzí – tento režim potom navodzuje dojem, že je niekto doma, čím spoľahlivo odradí potenciálnych zlodejov a narušiteľov

Značky: