Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, predstavuje na trhu nový inteligentný univerzálny IoT hub a tiež vypínač, ktoré patria do jeho radu zariadení pre inteligentnú domácnosť Tapo. Jedná sa o modely Tapo H100 a Tapo S220, ktoré v rovnomennom portfóliu dopĺňajú ucelenú sériu, ktorá pozostáva napríklad z inteligentných žiaroviek, LED pásikov či bezpečnostných kamier. Séria Tapo tak získava úplne nové funkcie a otvára sa ďalším možnostiam pre inteligentné ovládanie domácnosti.

Tapo H100: Pokryte jednoducho celú domácnosť

Hub TP-Link Tapo H100 môže slúžiť ako jednotiaci prvok ekosystému Tapo. Môžete k nemu pripojiť až 64 inteligentných zariadení, ako sú rôzne senzory, inteligentné tlačidlá.

Plne funkčná inteligentná domácnosť sa navyše vďaka hubu dostane všade, a vy si tak môžete zaistiť nepretržité pripojenie jednotlivých koncových IoT zariadení prostredníctvom spoľahlivej bezdrôtovej siete.

Rozbočovač využíva bezdrôtový protokol s nízkym výkonom, vďaka čomu budú jednotlivé pripojené zariadenia fungovať efektívne a dlhšie vydržia v pohotovostnom režime. Súčasťou hubu je aj inteligentný alarm s hlasitosťou 90 dB, ktorý spolupracuje s inteligentnými senzormi Tapo a informuje o rôznych problémoch, napríklad aj tých bezpečnostných. Integrovaný inteligentný zvonček zase funguje ako domový zvonček s nastaviteľným vyzváňacím tónom.

Inteligentný vypínač si nastavíte, ako chcete

Inteligentné osvetlenie Tapo bolo doteraz možné ovládať iba cez aplikáciu Tapo v mobilnom telefóne. Pokiaľ sa však jedná o hlavné svetlo v miestnosti, bolo nutné vždy mať mobil po ruke. Teraz však prichádza riešenie v podobe inteligentného 2-pólového prepínača TP-Link Tapo S220. Umožňuje jednoduché fyzické ovládanie pripojených svetiel, a to kamkoľvek ho umiestnite, alebo aj odkiaľkoľvek na diaľku cez mobilnú aplikáciu Tapo. Vypínač okrem toho môžete ovládať aj hlasovými príkazmi, a to cez riešenie Amazon Alexa alebo Asistent Google.

Samotný vypínač je vybavený batériou, ktorá má životnosť cez jeden rok, a tak nemusíte vôbec nič prepájať. Pre činnosť inteligentného vypínača Tapo S220 navyše nepotrebujete ťahať nulový kábel, a inštaláciu tak zvládne svojpomocne prakticky každý. Rovnako tak si sami jednoducho vymeníte aj batériu.

K možnostiam nastavenia patria rôzne programy vrátane kalendára pre automatickú správu zariadenia. V režime neprítomnosti zase dochádza k automatickému nepravidelnému zapínaniu a vypínaniu svetla v rôznych časoch, a tak aj vo chvíli, keď nie ste doma, nemôže byť pre nikoho zvonku isté, že to tak skutočne je.

Kľúčové vlastnosti Tapo H100:

  • Pokrytie celej domácnosti – zaistite nepretržité pripojenie začlenených zariadení pomocou spoľahlivej bezdrôtovej siete.
  • Bezdrôtový protokol s nízkym výkonom – zaistí efektívnejšie fungovanie pripojených zariadení, ktoré tak ďalej vydržia v pohotovostnom stave.
  • Ekosystém Tapo – pripojte až 64 inteligentných zariadení (senzorov, inteligentných tlačidiel, TRV) pre vytvorenie plne funkčnej inteligentnej domácnosti.
  • Inteligentný alarm – pracuje v súčinnosti s inteligentnými senzormi Tapo, aby vás informoval o bezpečnostných alebo iných problémoch.
  • Inteligentný zvonček– funguje ako domový zvonček a umožňuje nastaviť vyzváňací tón.

Kľúčové vlastnosti Tapo S220:

  • Vzdialené ovládanie – okamžité zapnutie/vypnutie svetla prostredníctvom aplikácie Tapo, nech ste kdekoľvek.
  • Hlasové ovládanie – ovládanie prepínača hlasovými príkazmi prostredníctvom Amazon Alexy alebo Asistenta Google.
  • Programy – prednastavenie kalendára pre automatickú správu zariadenia.
  • Režim neprítomnosti – automatické zapínanie a vypínanie svetla v rôznych časoch, aby vznikol dojem, že je niekto doma.
  • Výmena batérie bez nástrojov – jednoduchá výmena vložených batérií bez nutnosti používať ďalšie nástroje.
  • Nevyžaduje nulový vodič – veľmi jednoduché zapojenie. Nevyžaduje nulový vodič.

Viac informácií o produktoch nájdete tu:

https://www.tp-link.com/cz/home-networking/smarthome-accessory/tapo-h100/
https://www.tp-link.com/cz/smart-home/smart-sensor/tapo-s220/

Značky: