Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, predstavuje na trhu nový stolný switch (prepínač) TP-Link TL‑SL1311MP, ktorý disponuje bohatou ponukou portov a slotov, okrem iného 8 portami 10/100 Mbit/s, 2 gigabitovými portami RJ45 alebo 8 portami PoE+.

Plug and Play pre zapojenie bez nastavovania

Novinka podporuje technológiu Plug and Play, a tak jednotlivé pripájané zariadenie nemusíte vlastne vôbec nijako zložito nastavovať. Stačí switch zapojiť do elektriny, pripojiť koncové zariadenie a ďalej prepojiť switch s routerom pre spojenie so svetom a je to. Ku spomínaným koncovým zariadeniam môžu patriť napríklad IP telefóny, IP kamery, prístupové body, sieťové video rekordéry, počítače a tlačiarne.

Technológia PoE+ pre napájanie

Nový switch od TP-Linku podporuje štandard PoE + (802.3af/at) s až 30W napájaním na každom z ôsmich portov. Celková kapacita predstavuje 124 W. Kompatibilné koncové zariadenia tak môžete napájať priamo cez ethernetový kábel, čím odpadá nutnosť naťahovania elektrických káblov do miest, do ktorých chcete tieto zariadenia umiestniť.

Switch TP-Link TL-SL1311MP je obzvlášť vhodný pre dohľadové systémy, pretože ponúka v rozšírenom režime až 250m vzdialenosť prenosu napájania PoE. IP kamery tak môžete umiestniť napríklad aj po celom priemyselnom areáli. Rýchlosť portov v rozšírenom režime sa prirodzene zníži (na 10 Mb/s), avšak stále sa jedná o výborné a prakticky využiteľné riešenia. Bez rozšíreného režimu je maximálna vzdialenosť prenosu napájania PoE 100 metrov.

Pokročilé bezpečnostné funkcie

Prepínač ďalej disponuje režimom izolácie dát, ktorý je možné aktivovať jediným kliknutím. Vďaka tomu zamedzíte sledovaniu a narušeniu bezpečnosti zvonku. Switch vďaka tomu dokáže izolovať zahltenie všesmerovým vysielaním, čím zlepší zabezpečenia a dátové prenosy v sieti LAN.

K dispozícii je tiež automatická detekcia a reštart napájaných zariadení, ktoré sa prepnú do offline režimu alebo nereagujú. Správcovia siete tak majú zaistenú stabilnú prevádzku zariadení pripojených k portom PoE, bez toho aby bolo potrebné vykonávať manuálne monitorovanie a reštart.

Inteligentné riadenie spotreby

V neposlednom rade je switch vybavený systémom inteligentného riadenia spotreby. To znamená, že vo chvíli, keď celková spotreba prekročí 66 W, je automaticky odpojený port s nižšou prioritou. Nedôjde tak k preťaženiu napájacieho zariadenia a súčasne je zachovaná funkcia prioritného koncového zariadenia, napríklad prístupového bodu alebo kamery.

Kľúčové vlastnosti TL-SL1311MP:

  • 8 portov RJ45 10/100 Mbit/s, 2 gigabitové porty RJ45 a 1 gigabitový port SFP
  • 8 portov PoE+ prenáša dáta a napájanie v jednotlivých kábloch.
  • Podporuje napájanie PoE s kapacitou až 30 W pre každý port PoE.
  • Podporuje napájanie PoE s celkovým výkonom až 124 W zo všetkých 8 portov PoE.
  • Podporuje zariadenie PD v súlade so štandardom IEEE 802.3af/at.
  • Prenos dát napájania na vzdialenosť až 250 m v rozšírenom režime.
  • Režim izolácie umožňuje jedným kliknutím oddeliť prenos dát klientov k zaisteniu vyššieho zabezpečenia a výkonu.
  • Automatické obnovenie PoE zaručuje spoľahlivú prevádzku zariadenia PoE vďaka automatickému reštartovaniu vypadnutých alebo nereagujúcich napájaných zariadení.
  • Konštrukcia bez ventilátora znižuje spotrebu energie a zaisťuje tichú prevádzku v mieste inštalácie.
  • Zapojenie „Plug and Play“ bez nutnosti konfigurácie.

Značky: