Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, predstavuje na trhu nový bezdrôtový Wi-Fi prístupový bod TP-Link TL-WA1201, ktorý je ideálny pre rozšírenie existujúcej domácej alebo kancelárskej siete.

Dvojica pásiem s bleskovou rýchlosťou
Prístupový bod TL-WA1201 podporuje dve pásma (AC1200) a tiež štandard Wi-Fi 802.11ac (Wave 2) pre pripojenie s maximálnou rýchlosťou do 1 200 Mb/s, čo predstavuje trojnásobok kapacity predchádzajúceho štandardu 802.11n. Vďaka ďalšej podporovanej technológii s názvom MU-MIMO je možné pripojiť k prístupovému bodu väčšie množstvo koncových zariadení súčasne bez viditeľnej odozvy alebo preťaženej siete.

To znamená, že je novinka vhodná nielen pre domácnosti, ale tiež pre kancelárie, obchodné alebo hotelové priestory. Pre rozšírenie existujúcej siete pritom nie je potrebné nijako zasahovať do už hotových a prípadne i nedostatočných rozvodov elektriny – podpora technológie PoE (Power-over-Ethernet) znamená, že elektrické napájanie je riešené prostredníctvom ethernetových káblov. Vďaka tomu tak máte možnosť nasadiť toto riešenie kdekoľvek pomocou iba jedného káblu.

TP-Link TL-WA1201

Zdroj: TP link

Navýšené pokrytie Wi-Fi siete
S prístupovým bodom TL-WA1201 sa môžete tešiť aj na navýšené pokrytie vytúženého priestoru bezdrôtovou Wi-Fi sieťou vďaka štvorici externých antén podporujúcich technológiu Beamforming, teda modelovanie lúča. Spoľahlivá Wi-Fi sieť je tak šírená do všetkých kútov vašej domácnosti či kancelárie.

Kaptívny portál ako ďalší priestor pre marketing
Ak sa rozhodnete využiť prístupový bod TL-WA1201 v obchodných priestoroch, potom iste oceníte aj kaptívny marketingový portál, ktorý „zachytí“ všetkých hostí vášho obchodu, reštaurácie alebo kaviarne, prípadne návštevníkov vašej firmy, a súčasne s tým dokáže pomôcť zvýšiť povedomie o značke alebo sprostredkovať poskytovanie marketingových správ.

Flexibilné použitie vďaka viacerým prevádzkovým režimom
Vďaka štyrom rôznym režimom použitia je prístupový bod TP-Link TL-WA1201 značne flexibilný. Samozrejmosťou je predvolený režim prístupového bodu, ktorý z existujúcej káblovej siete vytvorí sieť bezdrôtovú. Ďalej tu máme Multi-SSID režim, schopný vytvoriť v každom pásme až štyri samostatné SSID a VLAN; Extender Mode (režim opakovača) pre rozšírenie dosahu existujúcej Wi-Fi siete; a Client Mode (klientský režim), kedy AP funguje ako „bezdrôtový adaptér“ pre pripojenie káblových koncových zariadení k Wi-Fi sieti.

Wi-Fi sieť je s hosťami možné navyše rýchlo a bezpečne súčasne používať pomocou QR kódu, samotné nastavenie AP je možné v rámci niekoľkých minút prostredníctvom intuitívneho webového rozhrania. Bezpečné a rýchle bezdrôtové pripojenie umožňuje aj integrované tlačidlo WPS.

Kľúčové vlastnosti TL-WA1201:

  • Dvojpásmové Wi-Fi AC1200 – rýchlosť do 867 Mb/s vo frekvenčnom pásme 5 GHz a 300 Mb/s v pásmu 2,4 GHz
  • Vysoká flexibilita nasadenia – podpora pasívneho PoE (Power-over-Ethernet) pre simultánny prenos dát a elektrickej energie jediným káblom.
  • Viac režimov – podpora režimov Access Point, Range Extender, Multi-SSID a Client podľa vašich aktuálnych požiadaviek
  • MU-MIMO – súbežný prenos dát do viacerých koncových zariadení s dvojnásobným výkonom
  • Zvýšené pokrytie – štvorica externých antén disponuje podporou Beamformingu a tým rozširuje a koncentruje signály Wi-Fi
  • Kaptívny portál – už navrhnutá stránka portálu „zachytáva“ hostí a zvyšuje úroveň bezpečnosti a podporuje marketing firmy

Značky: