Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, predstavuje na trhu nový Wi-Fi router TP-Link TL-WR844N, ktorý je svojou koncepciou vhodný pre úlohy citlivé na šírku pásma a tiež pre základné on-line činnosti.

Vysoká spoľahlivosť, ale aj špeciálny multi-režim

TP-Link TL-WR844N dosahuje v pásme 2,4 GHz maximálnu rýchlosť prenosu dát do 300 Mb/s, čo je rýchlosť ideálna práve pre bežné on-line úlohy. Rýchlosť pripojenia jednotlivých koncových zariadení potom zvyšuje dvojica všesmerových antén s podporou technológie 2 × 2 MIMO pre súbežné pripojenie viacerých zariadení súčasne. Externé antény posilňujú signál a sľubujú stabilnú spoľahlivosť signálu v čase.

Vďaka spomínanému multi-režimu môžete prístroj používať nielen ako router, ale aj ako extender (opakovač signálu), access point (prístupový bod) alebo WISP pre bezdrôtové pripojenie k sieti ISP v oblastiach bez dostupnej káblovej služby.

Všestranná správa aj služby navyše

Integrované nástroje umožňujú jednoduchú správu s rôznymi možnosťami nastavenia vrátane možností rodičovskej kontroly (blokovanie obsahu alebo obmedzenie času on-line), vytvorenie samostatnej siete pre hostí s iným heslom a SSID alebo QoS (Quality of Service čiže kvalita služieb) pre vytvorenie priorít pre jednotlivé koncové zariadenia.

Extra služby navyše potom zahŕňajú podporu technológií IGMP Proxy / Snooping, Bridge a Tag VLAN pre optimalizáciu streamovanej IPTV, čo má za následok výraznú redukciu oneskorenia pri sledovaní obľúbených filmov a programov cez internet. Samozrejmosťou je taktiež kompatibilita s najnovšou verziou internetového protokolu IPv6.

Elegantný design a jednoduché nastavenie

Netypický design s ostrými hranami sa hodí prakticky do akéhokoľvek typu interiéru, samotné nastavenie routera je potom veľmi jednoduché. Stačí k nemu totiž iba mobilná aplikácia Tether, ktorá je v príslušných on-line obchodoch k stiahnutiu pre platformy Android i iOS. Prípadne je možné použiť tiež intuitívne webové rozhranie.

 Kľúčové vlastnosti TL-WR844N:

  • Vysokorýchlostné Wi-Fi – stabilná rýchlosť do 300 Mb/s vo frekvenčnom pásme 2,4 GHz
  • Zvýšené pokrytie Wi-Fi – Predovšetkým vďaka dvojici vysoko výkonných externých antén s podporou 2×2 MIMO.
  • Multi-režim 4 v 1 – podpora režimov Router, Access Point, Extender a WISP
  • Rodičovská kontrola – Časové a obsahové obmedzenie surfovania pre deti
  • Sieť pre hostí – sieť s oddeleným SSID a heslom
  • Hladké streamovanie v HD – podpora IGMP Proxy/Snooping, Bridge a Tag VLAN
  • Podpora IPv6 – najnovšieho internetového protokolu verzie 6

Značky: