Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ bezdrôtových sieťových produktov pre domácnosti a malé firmy, predstavuje na slovenskom trhu dve nové dvojpásmové Wi-Fi routery určené pre pripojenie k internetu prostredníctvom mobilnej siete 3G/4G – Archer MR400 a TL-MR3620. Oba poskytujú pripojenie k internetu rýchlosťou až 150 Mbit/s a Wi-Fi pripojenie rýchlosťou 450 Mbit/s v pásme 2,4 GHz a 867 Mbit/s v pásme 5 GHz. Oba routery sú tiež vybavené štyrmi LAN portmi pre Ethernetovú sieť a je možné ich pripojiť aj k bežnému modemu alebo WAN pomocou portu RJ45. Zatiaľ čo Archer MR400 obsahuje slot na SIM kartu, k modelu TL-MR3620 je nutné pripojiť mobilný 3G/4G USB modem.

Router TP-Link Archer MR400 nevyžaduje na svoju prevádzku žiadnu konfiguráciu, stačí vložiť SIM kartu pre mobilnú sieť 4G LTE a prístroj zapnúť. Poskytuje bezdrôtové pripojenie v pásmach 2,4 GHz a 5 GHz s optimalizovaným výkonom a minimalizovanými interferenciami signálu. To, spolu s dvoma externými anténami využívajúcimi najmodernejšie technológie, zaisťuje stabilné pripojenie a široké pokrytie. Jeho možnosti výrazne rozširujú tri štandardné porty LAN pre miestnu sieť a jeden port LAN/WAN pre externé pripojenie. Archer MR400 je jednoduché a praktické riešenie pre prácu všade tam, kde nie je k dispozícii pripojenie do pevnej siete – na cestách, na chalupe, ale aj pre firemné akcie, veľtržné stánky apod.

Router TP-Link TL-MR3620 rovnako poskytuje pripojenie k rýchlemu mobilnému internetu 3G/4G a dvojpásmovú Wi-Fi sieť. Na sprevádzkovanie mobilného pripojenia vyžaduje 3G/4G USB modem, pre ktorý má pripravený USB port na zadnom paneli. K dispozícii je aj štandardný port WAN/LAN pre ľubovoľný typ pripojenia k internetu prostredníctvom príslušného modemu – káblového, DSL alebo optického. Router je vybavený vysoko výkonnými externými anténami a technológiami ako MU-MIMO a tvarovanie signálu, ktoré maximalizujú rýchlosť pripojenia a kvalitu signálu pre všetky pripojené koncové zariadenia. K dispozícii je aj možnosť vytvoriť bezpečne oddelenú samostatnú sieť pre hosťov a nastavovať pravidlá pripojenia pomocou rodičovskej kontroly. Pri pripojení k internetu iným spôsobom než mobilným modemom je možné využiť port USB na zdieľanie dátového úložiska alebo tlačiarne.

Kľúčové vlastnosti:

  • Pripojenie k mobilnému internetu 3G/4G s rýchlosťou až 150 Mbit/s (downlink)
  • Dvojpásmová Wi-Fi sieť štandardu IEEE 802.11ac v pásmach 2,4 GHz (450 Mbit/s) a 5 GHz (867 Mb/s)
  • Možnosť pripojenia koncových zariadení káblom pomocou štandardných portov LAN RJ45
  • Podpora pevného pripojenia k WAN
  • Výkonné anténne technológie zaisťujú veľký dosah a vysokú kvalitu pripojenia

Značky: