Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov a zariadení pre inteligentnú domácnosť, doplňuje svoje portfólio úplne novými powerline adaptérmi. Konkrétne sa jedná o model TL-PA7017P a o sadu TL WPA7517 KIT. Oba typy zariadení dokážu spoľahlivo rozšíriť dosah bezdrôtovej Wi-Fi siete aj do odľahlých kútov domácnosti, a to po existujúcich rozvodoch elektrickej energie.

TL-PA7017P: Slušná rýchlosť pre vaše on-line aktivity

Prvý predstavený kúsok ponúka kompatibilitu so štandardom HomePlug AV2 a vďaka tomu vie dosiahnuť rýchlosť dátového prenosu až do 1 000 Mb/s. Čo bez problému dostačuje všetkým bežným aktivitám na internete a zaistí väčšinu potrieb aj v domácej sieti. Adaptér je priechodný, čo znamená, že disponuje zásuvkou, a o miesto pre zapojenie ďalších elektrických zariadení tak neprídete.

Jeho základnou funkciou, ktorú plní na jednotku, je predĺžiť káblový Ethernet a dostať ho na miesto, kde chýba, a to bez murárskych aktivít ako vŕtanie, dražovanie alebo lištovanie. Napríklad chcete mať v podkroví inteligentnú televíziu a Wi-Fi tu má minimálny signál, alebo v garáži pripojiť bezpečnostnú sieťovú kameru? Tak ak máte v danom mieste elektrickú zásuvku a je na rovnakej fáze ako router, potom je vyhrané. Jednoducho na strane routera sa do adaptéra zapojí LAN kábel a na požadovanom mieste sa vsunie druhý adaptér do zásuvky, kde ponúkne gigabitový port pre ďalšie sieťové zariadenia. Zapojiť do neho môžete všetky ďalšie zariadenia, ktoré chcete pripojiť k internetu alebo domácej sieti. Samozrejme tu môžete sprevádzkovať aj router pre vytvorenie ďalšej Wi-Fi.

Technológia Plug-and-Play znamená, že nastavenie siete s využitím tohto powerline adaptéra zaberie iba pár minút. Bezproblémové káblové pripojenie tak môžete mať k dispozícii takmer okamžite. Výrobca pritom myslel aj na znižovanie prevádzkových nákladov prostredníctvom patentovaného režimu úspory energie, ktorý dokáže automaticky znížiť spotrebu energie až o 85 percent vo chvíli, keď sieť nie je využívaná.

TL-WPA7517 KIT: Stabilné pripojenie na diaľku

Sada TL-WPA7517 KIT obsahuje rovno dva adaptéry, ktoré vyhovujú štandardu HomePlug AV2, a prinášajú tak možnosť vysokorýchlostného prenosu dát do rýchlosti až 1 000 Mb/s, a to na vzdialenosť až 300 metrov. Pomocou gigabitového ethernetového portu pripojíte koncové zariadenie typu herných konzol, smart TV alebo NAS zariadenie napevno cez kábel.

Koncový adaptér je vybavený vysielačom Wi-Fi 5 (štandardu 802.11ac), vďaka ktorému získate dvojpásmové pripojenie štandardu AC750 s rýchlosťou až 433 Mb/s vo frekvenčnom pásme 5 GHz a až 300 Mb/s v pásme 2,4 GHz, čo je dostatočná rýchlosť pre streamovanie videí z internetu, on-line hry, surfovanie a všetky ďalšie bežné alebo pracovné aktivity.

Výhodou je aj automatická synchronizácia Wi-Fi, čo znamená, že pre rozšírenie svojej Wi-Fi siete do odľahlejších kútov domácnosti len skopírujete nastavenie Wi-Fi siete routeru a powerline adaptér potom funguje ako opakovač so zhodným SSID aj heslom siete. Stačí len zapojiť, spárovať a hneď používať. Vzniknutá sieť je rovnako ako v predchádzajúcom prípade samozrejme plne zabezpečená a je možné ju nastaviť ako cez webový prehliadač, tak aj cez mobilnú aplikáciu tpPLC v češtine.

TL-PA7017P: Vlastnosti

  • Kompatibilné so zásuvkami štandardu HomePlug AV2 – vysoká rýchlosť prenosu dát dosahujúci 1 000 Mbit/s uspokojí všetky nároky vašich online aktivít.
  • Gigabitový port – adaptér poskytuje zabezpečenú káblovú sieť pre stolné počítače, inteligentné televízie alebo herné konzole.
  • Technológia „Plug and Play“ – umožňuje nastaviť sieť Powerline behom niekoľkých minút, takže rýchle a bezproblémové káblové pripojenie môže byť ihneď dostupné.
  • Integrovaná elektrická zásuvka – zaistí, aby žiadna elektrická zásuvka neprišla navnivoč.
  • Patentovaný režim úspory energie – automaticky zníži spotrebu energie až o 85 %.

TL-WPA7517 KIT: Vlastnosti

  • Vyhovuje štandardu HomePlug AV2 – poskytuje užívateľom stabilný a vysokorýchlostný prenos dát rýchlosťou až 1 000 Mbit/s na vzdialenosť až 300 metrov.
  • Dvojpásmová Wi-Fi sieť 802.11ac – dvojpásmová sieť Wi-Fi AC750 (433 Mbit/s v pásme 5 GHz a 300 Mbit/s v pásme 2,4 GHz) umožňuje streamovať obsah, hrať hry, vybavovať e-maily, prechádzať internet a odosielať príspevky na vašich bezdrôtových zariadeniach po celej domácnosti.
  • Automatická synchronizácia Wi-Fi – jednoducho skopíruje nastavenie Wi-Fi siete routera a použite všetky zmeny v celej zabezpečenej sieti Powerline s funkciami klonovania a presunu Wi-Fi.
  • Gigabitový ethernetový port – poskytuje spoľahlivé vysokorýchlostné káblové pripojenie pre herne konzole, inteligentné televízory a zariadenia NAS.
  • Zapojte, spárujte a používajte – rýchlo vytvorte zabezpečenú sieť Powerline.

Značky: