Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových riešení a produktov inteligentnej domácnosti, prichádza na trh s úplne novým trojpásmovým Wi-Fi 7 routerom Archer BE800 s rýchlosťou 19 Gb/s a 12 dátovými tokmi. Dizajnovo unikátny model tak poskytuje užívateľom výkonné bezdrôtové aj káblové pripojenie.

Dokonalé pripojenie s Wi-Fi 7

Nový štandard Wi-Fi 7 poskytuje vysokú dátovú priepustnosť až 46,1 Gb/s na frekvenciách 2,4, 5 a 6 GHz so šírkou pásma až 320 MHz. Efektívnejšia modulácia signálu prináša oproti predchádzajúcemu štandardu Wi-Fi 6/6E vyšší výkon, nižšiu latenciu, robustnejšiu ochranu proti rušeniu a vyššiu účinnosť dátových prenosov. Užívatelia si tak s novým routerom Archer BE800 môžu dopriať plynulé streamovanie obsahu, bezproblémové používanie VR/AR aplikácií, rovnako tak ako vysoko kvalitné videokonferencie, náročné on-line hry či vysokorýchlostné sťahovanie. Model je samozrejme kompatibilný so všetkými predchádzajúcimi generáciami vrátane starších Wi-Fi zariadení. Router zároveň podporuje technológiu Multi-Link Operation (MLO), čo okrem vyššej priepustnosti a nižšej latencie prináša výrazne lepšiu spoľahlivosť aj nedávno vzniknutých aplikácií.

Unikátny dizajn skrýva množstvo vítaných prvkov

Router Archer BE800 je zároveň vybavený širokou škálou portov. Nechýbajú dva 10G WAN/LAN porty, z ktorých je jeden klasický RJ45 a druhý je kombinovaný RJ45/SFP+ pre optické aj medené káble. Ďalšie štyri 2,5 Gb/s porty a jeden USB 3.0 port predstavujú optimálne riešenie pre zaistenie funkčnosti celej domácej siete.

Na samotnom tele routera je šikovne integrovaných osem antén s podporou technológie Beamforming, ktoré zaisťujú silné a spoľahlivé pripojenie s veľkou kapacitou a minimálnym rušením. Unikátny LED displej na čele zariadenia dokáže zobraziť viac ako 3 000 grafických symbolov od počasia, cez aktuálny čas až po emotikony. Chladenie routera je riešené väčším chladičom, ktorý umocňuje kovová textúra tela obvodu celého prístroja. Router tak skvele zapadne do všetkých moderných domácností.

Kompatibilita s EasyMesh

Väčšie domácnosti potom ocenia plnú kompatibilitu so štandardom EasyMesh. Ten dokáže eliminovať mŕtve zóny bez signálu. Typicky sa jedná o vzdialené rohy na hornom poschodí domu alebo napríklad garáž. K routeru Archer BE800 stačí pridať ďalší router alebo extender s podporou EasyMesh, čím vznikne jedna Wi-Fi mesh sieť pre celú domácnosť.

TP-Link HomeShield poskytuje robustné zabezpečenie

Výrobca myslí aj na bezpečnosť užívateľov. Vylepšené zabezpečenie TP-Link HomeShield chráni pred najnovšími kybernetickými hrozbami. Potenciálne hrozby dokáže detekovať v reálnom čase, poskytuje rodičovskú kontrolu alebo vie prideľovať vyšší výkon vybraným zariadeniam. S HomeShield Pro je možné navyše získať ochranu pred DDoS útokmi, ochranu siete internetu vecí alebo rozšírenú rodičovskú kontrolu. Router tiež vie vytvoriť privátnu sieť internetu vecí (IoT) pre vysoké zabezpečenie domácej siete. Náročnejší používatelia ocenia podporu VPN klientov a serverov.

Jednoduché nastavenie

Napriek vyspelým funkciám podporujúcim najmodernejšie technológie je router Archer BE800 veľmi jednoducho nastaviteľný a ovládateľný. Je možné ho obsluhovať pomocou mobilnej aplikácie Tether, ktorá je dostupná pre zariadenia s Androidom a iOS, alebo prostredníctvom pokročilého webového rozhrania. Základné nastavenie routera zvládne aj laik za niekoľko málo minút. K takto nachystanej Wi-Fi sieti je možné pripojiť až sto zariadení.

Kľúčové vlastnosti routera TP-Link BE800:

  • Trojpásmová BE19000 Wi-Fi 7 s rýchlosťou 19 Gb/s
  • 2x 10G port WAN/LAN vrátane kombinovaného (ethernet/optika), 4x 2,5 Gb/s port, 1x USB 3.0
  • 8 antén s technológiou Beamforming pre vynikajúce pokrytie celého požadovaného priestoru
  • Technológia Multi-Link Operation (MLO) pre vyššiu priepustnosť siete a vyššiu latenciu
  • Kompatibilita s EasyMesh
  • Zabezpečenie TP-Link HomeShield
  • Kompatibilita s predchádzajúcimi štandardmi Wi-Fi a staršími zariadeniami
  • Unikátny dizajn s LED displejom
  • Jednoduché nastavenie

Bližšie informácie o produktoch nájdete tu:
https://www.tp-link.com/cz/home-networking/wifi-router/archer-be800/

Značky: