TP Vision, spoločnosť vyrábajúca televízie značky Philips, predstavila v Prahe svoje najnovšie modely pre rok 2015. Konferencia sa konala v netradičnom prostredí bitcoinovej kaviarne „Paralelní Polis“ a ponúkla návštevníkom možnosť vidieť a vyskúšať si to najlepšie, čo Philips TV aktuálne ponúka.

Philips2_nowatPhilips Ambilux s novým Ambilightom

Televízor Philips AmbiLux s novou projekčnou technológiou Ambilight s 9 miniprojektormi prináša v kombinácii s 4K Ultra HD rozlíšením jedinečný divácky zážitok. Ide o zatiaľ najvýznamnejšie vylepšenie systému Philips Ambilight.

Philips23_nowatKlasický systém Ambilight využíva rad LED diod umiestnených na zadnej strane prístroje, ktoré umožňujú farebne osvetliť stenu za televízorom. Farba presne odpovedá obsahu na obrazovke a vďaka tenkým rámčekom opticky rozširuje obraz do strán na ešte lepší zážitok zo sledovania televízie.

Philips1_nowatRevolučná projekčná technológia Ambilightu prenáša obraz z televízie za použitia 9 mikroprojektorov, ktoré sú s presne umiestnené na zadnej strane televízora AmbiLux. Inteligentná technológia prekrývania obrazu zaisťuje plynulý prechod premietaného obrazu vrátane pohybu a farieb do okolia za televízorom.

Philips21_nowatTáto technológia zajisťuje, že systém Ambilight vždy premietne obraz na stenu za televízorom v mimoriadne čistých a živých farbách s najvyšším možným kontrastom. Výsledkom je dokonalý zážitok zo sledovania obrazu.

Philips17_nowatVylepšenie technológie Ambilight sa týka nielen filmov a televízie, ale tiež hudby. Nový hudobný režim umožňuje farebne osvietiť okolie televízie presne podľa dynamiky akejkoľvek skladby prehrávanej televízorom a nezáleží na tom, či ide pesničky a melódie zo streamovacích služieb ako je Spotify, z úložisko USB alebo z hudebného kanálu. Diváci si môžu vybrať z rady vopred definovaných farebných schém alebo využiť režim vhodný na večierky, pričom sa farebné tóny náhodne striedajú.

Philips15_nowatIntegraciou s obľúbeným systémom osvetlenia Philips Hue Smart Lighting je možné technológiu Ambilight ešte rozšíriť na izbové svetlá a osvetliť celú miestnosť farbami, ktoré sú v súlade s farbami na obrazovke.

Philips 8601 s unikátnym odnímateľným zvukovým systémom

Spoločnosť TP Vision na veľtrhu IFA predstavila nový televízor série 8601, ktorý v sebe spojuje mimoriadnu kvalitu obrazu (4K) a zvuku, európsky dizajn, štvorstranný systém Ambilight a možnosti operačného systému Android TV. Modely z rady Philips 8601 s uhlopriečkou 139 cm (55 palcov) a 164 cm (65 palcov) budú v Európe v predaji počas štvrtého kvartálu tohto roka.

Philips11_nowatElegantne tenké televízory modelovej rady 8601 vynikajú aj zaujímavým zvukom. Konštrukčnému tímu Philips TV sa podarilo vytvoriť zvukový systém, ktorý obsahuje  16 mikro-reproduktorov (8 na každej strane) a 2 subwoofery s neodymovými magnetmi. Tento systém je schopný poskytnúť výkon až 50 W.

Mikro-reproduktory sú umiestené v dvoch 17 mm celistvých blokoch (v každom po ôsmych) z lešteného tmavého chrómu plynule prechádzajúcich na ľavej aj pravej strane do rámu televízoru. Každý z blokov sa dá oddeliť, umiestiť na voliteľné stojany a použiť na priestorovú reprodukciu zvuku.

Philips7_nowatVýsledkom je súprava s vlastným bezdrôtovým zvukovým systémom, ktorý prináša pohlcujúci zvuk s bohatými basmi a čistými dialógmi. Svojou kvalitou odpovedá produktom vyrobeným špeciálne pre domáce kino a súčasne ponúka flexibilitu umiestnenia TV do ľubovoľného interiéru.

Philips 7600 – plynulý pohyb v rozlíšení Ultra HD

Philips10_nowatTelevizor Philips 7600 sa môže pochváliť ocenením EISA za najvýhodnejší európsky televízor 2015-2016.  Tento model je určený pre náročných používateľov, ktorí majú radi akčné filmy, športové prenosy a hranie hier. Televízory z tejto rady majú výkon viacerých jadier a technológiu plynulého zobrazenia pohybu Perfect Natural Motion. Tato technológia znižuje chvenie obrazu a ponúka zobrazenie pohyblivých scén bez artefaktov.

Philips12_nowatVýsledný obraz je veľmi ostrý aj vďaka displeju s vyššou frekvenciou. Medzi další dôležité technológie patrí Micro Dimming Pro vylepšujúca kontrast a technológie Ultra Resolution, ktorá prepočítava obraz na vyššie rozlíšení. Zaisťuje tak ostré podanie obrazu bez ohľadu na pôvodné rozlíšenie. Kvalita obrazu sa tak posúva na vyššiu úroveň, odpovedajúca až 1400Hz PMR (Perfect Motion Rate).

Naozaj inteligentné televízory

Philips16_nowatVšetky vyššie spomenuté modely využívajú operačný systém Android TV a okrem platformy Philips Smart TV majú prístup ku všetkým televíznym aplikáciám, službám a obsahu v obchode Google Play Store. Nové modely sa vďaka vylepšenému diaľkovému ovládaču s QWERTY klávesnicou, ovládacou ploškou Swipe a podporou hlasových povelov ľahko a rýchle ovládajú.

Značky: