Počas našej návštevy na výstave IFA sme sa zastavili aj na stánku spoločnosti Philips, pričom nás tento raz zaujímali hlavne monitory tejto značky.

Na stánku nás prevádzal produktový manažér MMD, pán Artem Khomenko. Pozrite si aj video záznam z jeho predstavenia priamo na výstavnom stánku.

Predovšetkým sme videli úplne najnovšie Philips monitory, ktoré majú rozlíšenie až 5K. Zároveň tieto monitory dosahujú až 99 % farebného priestoru Adobe RGB. Sú to teda monitory určené pre profesionálov, napr. dizajnérov, ktorí pri svojej práci potrebujú jednak vysoké rozlíšenie, ale aj presné farby. Tieto monitory majú výškovo nastaviteľný podstavec a je to produkt typu B2B.

Monitory5K

Na našom trhu sa monitor Philips s 5K rozlíšením objavia na trhu od októbra

Ďalej sme na stánku Philips videli monitory s rozlíšením 4K. Bol to napr. 32-palcový model a tiež 23,5-palcový model, ale aj neštandardný až 40-palcový monitor.

Monitor4K32

Philips BDM3275UP

BDM3275UP je 32-palcový 4K monitor pre náročných používateľov so svietivosťou 350 cd/m2 a konektivitou aj cez DVI, DisplayPort, HDMI a MHL.

Monitor4K24

Philips 241P6VPJKEB

Nasleduje menšia verzia, 24-palcový monitor Philips 241P6VPJKEB, ktorý je vybavený aj mikrofónom a webovou kamerou. Jeho výhodou je automatické vypínanie, pokiaľ sa pred ním nenachádza používateľ. To vám môže ušetriť peniaze za energiu.Oba monitory majú výškovo nastaviteľný podstavec pre ergonomické použitie.Monitor40Skutočnou špecialitou z ponuky Philips je 40-palcová verzia 4K monitora. Nikto iný nerobí takto veľký monitor a to s rozlíšením 4K a tiež vybavený multimediálnym systémom.

MonitorSoftBlue

Philips 241P6EPJEB s podporou SoftBlue

Philips má aj monitory, ktoré sú vybavené technológiou Softblue. Monitor s označením 241P6EPJEB odstraňuje všetko škodlivé modré svetlo vyžarujúce z monitora. Toto konkrétne je produkt ideálny pre používateľov, ktorý presedia pred ním celé hodiny v práci. Najväčšou výhodou v porovnaní s konkurenciou je v tom, že odstraňovanie modrého svetla nie je realizované filtrom a Philips v tomto prípade nijako nedegraduje farebné podanie obrazu.

MonitorAIO

Philips 221S6QUMB ako riešenie všetko v jednom

Monitor 221S6QUMB je riešenie všetko v jednom s pripojením cez USB kábel. Je určený hlavne pri použití ultrabooku, ktorý má výrazne obmedzený počet prepojovacích portov. V tomto prípade postačí jediný USB 3.0 port a kábel, ktorý pripojí monitor, klávesnicu, myš ale aj slúchadlá a môžete pracovať vo väčšom pohodlí.

MonitoAmbiGlowPrichádzame k úplne novému typu monitorov s technológiou AmbiGlow, ktoré sú určené napr. do obývačky. Monitor 275C5QHGSW je 27-palcový s rozlíšením FullHD a vstupom cez VGA a HDMI. Špecialitou je podstavec, ktorý obsahuje technológiu AmbiGlow. Philips pritom používa viaceré režimy na ovládanie farby podstavca. Môže fungovať ako samostatná lampa, ktorej svetlo sa dá používateľsky nastaviť len pohybom prsta po podstavci. Svetlo tiež môže nasledovať dominantnú farbu v aktuálne prezentovanom obraze. Je to niečo podobné ako používa Philips v televízoroch s technológiou AmbiLight. Farba sa tiež môže meniť automaticky.

Nasleduje nová rada monitorov E-Line. Je to hlavná produktová rada Philips monitorov, pričom je tu úplne nový dizajn. Toto je 21,5-palcový model s IPS displejom. Má veľmi tenký rámik, a teda hlavnú časť zaberá samotný displej. Ako vidíte, má tenký dizajn a radikálne sa líši od predchádzajúcich Philips monitorov. Základňa je plastová a tento monitor príde na trh s agresívnou cenou.

MonitorEline

Philips 276E7QDSW s úplne prepracovaným dizajnom

Monitor 276E7QDSW je už 7. generácia tejto rady monitorov. Bude to náš najdôležitejší model na najbližších 12 mesiacov. Je úplne prepracovaný, má nový kovový podstavec, celkom jedinečný na trhu. Ako vidíte, aj tu je mimoriadne úzky rámik a tento monitor môže dosiahnuť 82 % farebného priestoru NTSC. Toto zatiaľ konkurenčné produkty nedokážu dosiahnuť pri danej cene monitora. Tento efektný monitor s uhlopriečkou 23,6 palcov totiž môžete kúpiť až za 189 Eur. Philips má veľké očakávania s týmto modelom.

MonitorHraci

Sústava troch monitorov Philips BDM349OUC určených pre hráčov

Nakoniec je tu sústava zakrivených 23-palcových monitorov určených predovšetkým pre hráčov. Je to monitor BDM349OUC s QHD rozlíšením a veľmi efektným dizajnom. Je to špecialita pre hráčov, keďže má tenký rámik, dá sa vytvoriť aj takáto efektná scéna s až troma monitormi a škálovaním obrazu. Je to taký čisto panoramatický pohľad na hernú scénu. Na rozdiel od iných produktov na trhu majú tieto monitory v podstave integrované reproduktory. Ide o dva 7 Wattové reproduktory s podporou zvuku DTS. Preto je zvuk z takýchto monitorov oveľa lepší, ako je to u konkurencie.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.