Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nezávislá analytická spoločnosť Forrester Research označila riešenie Trend Micro za najlepšie vo svojej triede

Analytická spoločnosť Forrester Research vymenovala Trend Micro lídrom v oblasti ochrany koncových bodov. Trend Micro získalo zo všetkých 15 hodnotených firiem najvyššie skóre v kategórii „aktuálnej ponuky“. Ďalej spoločnosť získala plný počet bodov v kategórii stratégia a umiestnila sa na druhom mieste v oblasti prítomnosti na trhu.

Trend Micro tak podľa správy The Forrester Wave™: Endpoint Security Suites, Q2 2018 aj naďalej ponúka najflexibilnejšie plnohodnotné riešenie na trhu a vďaka neustálemu vývoju svojich preventívnych a detekčných technológií spolu s najlepšími vlastnosťami v danej kategórii produktov si udržuje pozíciu lídra.

Naše riešenie vylepšujeme tak na základe bezprostrednej a priebežnej spätnej väzby od zákazníkov, ako aj na základe prieskumov,“ povedal Eric Skinner, viceprezident spoločnosti Trend Micro pre produktovú stratégiu. „Najnovšie hodnotenie je dôkazom, že sa nám to stále darí a že technológie Trend Micro sú významnou alternatívou k tradičným antivírusovým riešeniam. Pre úplnú ochranu navyše nepotrebuje žiadne dodatočné produkty.“

Najnovšie ocenenie prichádza len niekoľko mesiacov po tom, čo analytická firma Gartner zaradila Trend Micro medzi lídrov v magickom kvadrante 2018 – Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms (EPP). Ide o potvrdenie, že riešenie Trend Micro na ochranu koncových bodov úspešne reaguje na náročné požiadavky trhu.

Medzi kľúčové kritériá Forrester Research pri hodnotení aktuálnej ponuky patrí prevencia proti malwaru aj proti zneužívaniu zraniteľností, behaviorálna detekcia a výkon daného produktu. Forrester Research tieto vlastnosti overil pomocou spätnej väzby zákazníkov aj výsledkov testov tretích strán. Kategória stratégia zohľadňuje firemnú víziu a zameranie, zapojenie do bezpečnostnej komunity a produktové plány. Kategória prítomnosti na trhu berie do úvahy orientáciu na podnikových zákazníkov a existenciu licenčných partnerov.

Správa ďalej uvádza, že administrátori oceňujú vysokú mieru automatizácie a flexibilitu aj škálovateľnosť umožňujúcu bezproblémové prispôsobenie rozličným prevádzkovým prostrediam. Analytická firma Forrester Research dospela k záveru, že Trend Micro je perfektnou voľbou pre nasadenie vo väčšine podnikových prostrediach vyžadujúcich ucelenú ochranu koncových bodov.

Obzvlášť potešujúci je fakt, že zákazníci hodnotia technológie Trend Micro veľmi kladne a ako vysoko efektívny pre našu prevenciu voči malwaru a zneužívaniu zraniteľnosti, ktorá zároveň minimálne ovplyvňuje komfort pri práci koncových užívateľov,“ hovorí Pavlína Volková, Regional Account Manager spoločnosti Trend Micro.

Trend Micro stavia ochranu koncových bodov na svojom prístupe Xgen – teda na kombinácii rôznych generácií bezpečnostných techník a schopnosti inteligentne v daný čas vybrať tú najlepšiu možnú technológiu. Výsledkom je efektívnejšia a účinná ochrana proti všetkým hrozbám.

Značky: