Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Trend Micro, celosvetový líder v oblasti bezpečnostných softwarových riešení, oznámila vydanie platformy Trend Micro Deep Security 10, založenej na ochrane XGen.

XGen Security predstavuje inteligentné prepojenie multigeneračných techník, opierajúcich sa o špičkové možnosti boja proti hrozbám, a je základom všetkých bezpečnostných riešení značky Trend Micro. Deep Security 10 prináša niekoľko nových bezpečnostných mechanizmov, ktoré spoločnosť Trend Micro optimalizovala pre maximálny výkon, prevádzkovú efektivitu a možnosti reakcie na novo objavené hrozby. Touto najnovšou verziou si tak platforma Deep Security upevní svoje vedúce postavenie v ochrane fyzických, virtuálnych aj cloudových serverov naprieč poprednými technológiami a prevádzkovými prostrediami vrátane VMware, Amazon Web Services (AWS) a Microsoft Azure.

Prechod do sveta virtualizačných technológií a cloudov so sebou nesie požiadavky na zmenu a zjednodušenie súčasného prístupu k problematike bezpečnosti. Organizácie sa musia zbaviť tradičných spôsobov ochrany a začať využívať moderné riešenia. Potvrdzuje to aj analytická firma Gartner, ktorá v oblasti bezpečnosti cloudových prostredí konštatuje, že nie je možné predpokladať použiteľnosť platforiem na ochranu koncových bodov ako ideálne riešenie v prípade cloudu – požiadavky na bezpečnosť sa totiž diametrálne líšia. Vo svojej poslednej správe, zameranej na oblasť ochrany koncových bodov, Gartner zaradil spoločnosť Trend Micro do kvadrantu lídrov, v ktorom ju pre jej schopnosť realizovať a napĺňať svoje vízie označila za najpokročilejšiu značku. A jedným z produktov spoločnosti Trend Micro, ktoré boli v rámci magického kvadrantu na ochranu koncových bodov posudzované, je aj platforma Deep Security.

Široká škála bezpečnostných techník

Platforma Deep Security predstavuje inteligentnú zmes rôznorodých multigeneračných bezpečnostných techník. Jej súčasťou je ochrana proti malvéru aj mechanizmy na prevenciu prienikov, umožňujúce detekciu a zastavenie veľmi sofistikovaných útokov. Ako súčasť bezpečnostnej stratégie XGen navyše Deep Security 10 pridáva mnoho nových mechanizmov vrátane prevencie pred neautorizovanými softvérovými zmenami. Riadenie aplikácií, ktoré je nanovo prepracované na podmienky hybridných cloudov, umožňuje ochrániť servery pred dômyselnými útokmi, ako je napríklad ransomware, aj vtedy, ak sa aplikácia neustále mení a jednotlivé úlohy sú distribuované naprieč virtuálnymi a cloudovými prostrediami.

Odlišný prístup k správe bezpečnosti v prostredí hybridných cloudov

Platforma Deep Security je optimalizovaná pre nasadenie v rámci VMware, AWS a Microsoft Azure a sprístupňuje všetky dôležité informácie, ktoré umožňujú automatizované zisťovanie serverov a ich ochranu. Najnovšia verzia prináša celý rad vylepšení v oblasti integrácie aj správy vrátane rýchlejšieho zaistenia ochrany v prípade systémov prevádzkovaných v cloudoch AWS a Azure alebo podpory pre najnovší spôsob účtovania a správy zdrojov, Azure Resource Manager v2 (ARM). Ochrana je po novom dostupná aj mimo klasické serverové prostredia, a to konkrétne pre kontajnery vo formáte Docker – na ochranu dynamických prostredí, založených na kontajneroch, využíva platforma Deep Security osvedčené techniky vrátane boja proti malvéru, systému pre prevenciu prienikov a riadenie aplikácií.

„Deep Security 10 našim zákazníkom zjednodušuje prijatie dôležitých zmien v oblasti infraštruktúry,“ povedal Bill McGee, viceprezident a riaditeľ pre bezpečnosť hybridných cloudov v spoločnosti Trend Micro. „Rozhodli sme sa však ísť ešte ďalej a reagovať na požiadavky, súvisiace s možnosťami zaobstarania bezpečnosti. Deep Security je preto dostupný ako softvér, ako služba aj prostredníctvom obchodov AWS a Azure.“

Deep Security 10 bude dostupný od marca 2017.

Vylúčenie zodpovednosti zo strany spoločnosti Gartner

Analytická spoločnosť Gartner nepodporuje vo svojich výskumných publikáciách žiadneho konkrétneho predajcu, produkt alebo službu. Zároveň neodporúča užívateľom technológií vyberať si iba  spomedzi týchto predajcov s najlepším hodnotením.  Výskumné publikácie spoločnosti Gartner obsahujú názory vlastných odborníkov a nemali by vyznieť ako tvrdenie faktu. Gartner sa zrieka všetkých záruk, vyjadrených alebo predpokladaných s ohľadom na výskum, vrátane záruky obchodovateľnosti alebo vhodnosti použitia na konkrétny účel.