Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V súlade s predpoveďou spoločnosti Trend Micro na rok 2017 zostávajú najzávažnejšou bezpečnostnou hrozbou pre firemné prostredie útoky a podvody realizované prostredníctvom firemných emailov (Business Email Compromise, BEC). Podľa Federálneho úradu pre vyšetrovanie (Federal Bureau of Investigation, FBI) má od roku 2013 tento typ hrozby celosvetovo na svedomí straty vo výške viac ako 5,3 miliárd dolárov. S cieľom znížiť riziká BEC a podobných hrozieb, ako je napríklad ransomware šírený elektronickou poštou, oznámila spoločnosť Trend Micro, celosvetový líder v oblasti bezpečnostných riešení, že do svojho robustného portfólia SaaS bezpečnostných riešení pre elektronickou poštu začlenila vlastnosti a funkcie ochrany XGen.

Pridanie bezpečnostných vlastností ochrany GXen umožňuje produktom spoločnosti Trend Micro zameraným na elektronickú poštu chrániť užívateľov s pomocou množstva techník, navrhnutých  špeciálne na boj s rôznorodými typmi útokov. Trend Micro je prvou a zatiaľ jedinou firmou, ktorej riešenia na ochranu elektronické pošty využívajú v boji s malvérom strojové učenie.

Vďaka tomuto prístupu sa výrazne zvyšuje spoľahlivosť doručovania emailov, pretože umožňuje odfiltrovať viac škodlivého malware ešte pred otestovaním pošty vo virtuálnom prostredí pomocou sandboxingu. Zdokonalená technológia boja proti podvodom realizovaným prostredníctvom firemných emailov po novom využíva kombináciu expertných pravidiel a strojového učenia a môže tak lepšie odhaľovať elektronickú poštu, ktorá obsahuje phishing.

A zatiaľ čo cieľom integrácie ochrany XGen je identifikovať a zaistiť ochranu proti takmer všetkým emailovým hrozbám, ďalšie techniky, ako je detekcia exploitov, analýza makier, sandobxing a posudzovanie nebezpečenstva URL adresy v okamihu kliknutia na odkaz, chráni pred phishingovými kampaňami, škodlivými odkazmi aj ransomvérom.

Podľa analytickej firmy Gartner by organizácie mali uskutočniť revíziu svojich bezpečnostných opatrení spojených s elektronickou poštou. A to s ohľadom na moderné emailové hrozby, ako sú: sofistikovaný malware, odkazy na exploit kity, phishing zameraný na prihlasovacie údaje alebo BEC. Odborníci si pritom už niekoľko rokov uvedomujú, že elektronická pošta vyžaduje vďaka závažnosti vektoru útoku vrstvenú ochranu. 

Rozšírenia o ochranu XGen sa už dočkali SaaS riešenia Trend Micro Cloud App Security a Hosted Email Security. Nový produkt spájajúci obe tieto riešenia – Smart Protection for Office 365 – poskytuje kompletnú ochranu v prostredí Office 365 a súčasne ponúka výhody emailovej brány aj integrovaných služieb. Zákazníkom toto riešenie pomáha predchádzať, odhaľovať a reagovať na útoky vedené prostredníctvom elektronickej pošty a pokrýva tak celý životní cyklus hrozieb.

Okrem ochrany proti hrozbám v prichádzajúcich emailových správach, ako je ransomware alebo podvodné a cielené útoky, odhalí Smart Protection for Office 365 aj interný phishing a podvody realizované prostredníctvom firemných emailov. Nechýba ani detekcia malware alebo vzorcov útokov či ochrana proti pokročilým hrozbám v prostredí cloudových služieb určených na zdieľanie súborov, ako je napríklad Microsoft OneDrive alebo SharePoint. Užívatelia teda majú k dispozícii ako vrstvenú ochranu pre Office 365 aj pre ďalšie cloudové aplikácie, ktorá zaistí bezpečnosť elektronickej pošty a zdieľaných súborov, tak aj nástroj pre boj s internými a externými hrozbami.

Do riešenia Deep Discovery Email Inspector bola po novom zabudovaná aj ochrana proti útokom prostredníctvom firemných emailov, posudzovanie nebezpečia URL adresy v okamihu kliknutia na odkaz, možnosť filtrovania nevyžiadanej pošty a špičková ochrana proti pokročilým hrozbám, využívajúca preverovanie odkazov aj súborov s pomocou technológie sandboxingu a používanie hesla pre zašifrované prílohy. V priebehu niekoľkých nasledujúcich mesiacov sa rozšírenia o ochranu XGen navyše dočkajú aj bezpečnostné riešenia pre elektronickú poštu, dostupné v tradičnom on-premise modeli.

Produkty spoločnosti Trend Micro na ochranu elektronickej pošty sú inteligentné, optimalizované a prepojené. Na ochranu koncových používateľov aj firiem používajú najlepšiu kombináciu rôznorodých bezpečnostných techník vrátane strojového učenia na detekciu spamu, malware a BEC, analýzy vo  virtuálnom prostredí pomocou sandboxingu, expertné systémy a ďalšie metódy. Riešenia sú optimalizované pre nasadenie v podnikových prostrediach a minimalizujú tak nároky na správu. Prepojenie s ďalšími bezpečnostnými vrstvami technológiami značky Trend Micro navyše umožňuje zdieľať informácie o jednotlivých hrozbách a poskytnúť centrálny prehľad naprieč celou organizáciou.

Koncom septembra sa spoločnosť Trend Micro zúčastnila konferencie Microsoft Ignite, v rámci ktorej vo svojom stánku predstavila novinky z oblasti ochrany elektronickej pošty pre službu Microsoft 365 aj bezpečnostné riešenie pre hybridný cloud v prostredí Microsoft Azure.

 

 

Značky: