Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

To, čo na internete hľadáme, má vplyv nielen na to, akí sme, čo potrebujeme a po čom túžime.

Vyhľadávacie návyky ako celok môžu prezradiť, ako sa vyvíja životný štýl používateľov, poskytujú teda zaujímavú sondu do zmien v spotrebiteľskom správaní. Pôsobivý pohľad do štatistík často vyhľadávaných výrazov za rok 2022 prináša vyhľadávacia platforma Petal Search. Správa za rok 2022 odhaľuje, ktoré oblasti v uplynulom roku najviac rezonovali.

Návrat k cestovaniu

Celosvetové oživenie cestovného ruchu viedlo k mimoriadnemu počtu vyhľadávaných výrazov v Petal Search v súvislosti s cestovaním. Návštevy v aplikácii Travel sa v roku 2022 v porovnaní s predošlým rokom štvornásobili. Celkovo sa používatelia najviac zaujímali o ubytovanie (40 %), ďalej letenky (30 %) a informácie o navštevovaných mestách (23 %).

V roku 2022 navyše platforma Petal Search začala spoluprácu so spoločnosťou Skyscanner, popredným globálnym leteckým vyhľadávačom, ktorá zákazníkom umožňuje jednoduché plánovanie ciest, vrátane rýchleho vyhľadávania a porovnávania letov, hotelov a možností prenájmu áut po celom svete. Aplikácia Travel tiež ponúka ako globálny, tak aj lokalizovaný obsah, s ktorého pomocou si môžu cestovatelia vytvárať vlastný cestovný itinerár.

Online nakupovanie je stále trendy

Napriek všeobecnému miernemu prepadu v online nákupoch zostal trend internetového nakupovania aj počas minulého roka stále silný. V roku 2022 vyhľadávač Petal Search zaznamenal 200% nárast uskutočnených transakcií, čo trvajúci trend len potvrdzuje. Medzi najobľúbenejšie nákupné kategórie patrila móda, elektronika, šport, krása a životný štýl.

Majstrovstvá sveta vo futbale 2022

Na konci roka 2022 sa v Katare uskutočnili dlho očakávané Majstrovstvá sveta vo futbale, ktoré oslovili divákov po celom svete nielen prekvapivými zvratmi, ale aj dramatickými víťazstvami. Fanúšikovia, ktorí chceli mať aktuálne informácie o priebehu zápasov, sledovali pravidelné aktualizácie prostredníctvom špeciálnej sekcie v Petal Search.

Vďaka kalendáru, zápasom, štatistikám, prehľadom hráčov, správam a záznamom sa platforma stala pre futbalových fanúšikov veľmi atraktívna – takmer 1 milión užívateľov použilo vyhľadávač na to, aby získali všetky podstatné informácie počas Majstrovstiev sveta vo futbale 2022 ľahko, rýchlo a prehľadne.

Petal Search ako zdroj informácií

V roku 2022 bol záujem o spravodajstvo a najnovšie aktualizácie správ oproti predchádzajúcim rokom neporovnateľne vyšší. Viac ako polovica európskych užívateľov Petal Search čítala správy v priemere 10 minút denne.

Športové správy, a predovšetkým futbalový program, patrili medzi najviac vyhľadávané správy roku 2022. V Petal Search boli navyše vylepšené niektoré funkcie, ktoré používateľom umožnili hlbšie sa ponoriť do zaujímavých tém a prispôsobiť si obsah svojim preferenciám.

Rýchlejší prístup k informáciám

Nie je žiadnou novinkou, že technológie zjednodušili ľuďom prístup k znalostiam a informáciám. Najpoužívanejšími nástrojmi v roku 2022 boli Slovník, Prekladač a Počasie. Namiesto prístupu k týmto nástrojom prostredníctvom aplikácií v telefóne však používatelia oveľa radšej kládli svoje otázky priamo v Petal Search, či už to boli otázky typu „Bude zajtra pršať?“ alebo „Ako sa povie po francúzsky metro?“. Vyhľadávač sa stal nevyhnutnou súčasťou každodenného života užívateľov.

Nové spôsoby vyhľadávania a plná kontrola nad dátami

Funkcie založené na umelej inteligencii (AI) sú čím ďalej tým viac používané a začínajú byť aj bežnou súčasťou domácností. V chytrých telefónoch ide bezpochyby o ešte obľúbenejšiu funkciu. V priebehu roku 2022 zaznamenala platforma Petal Search štvrťročný nárast používania hlasového vyhľadávania o 16 %. Obľúbené bolo aj vizuálne vyhľadávanie. Vďaka fotografii mohli používatelia vyhľadať napríklad podobné produkty alebo informácie o objektoch, ktoré odfotili. Záujem o túto funkciu medziročne vzrástol o 20 %.

Mobilný vyhľadávať Petal Search v novej generácii pomáha používateľom objavovať a preskúmavať okolitý svet prostredníctvom intuitívnych a pohodlných vyhľadávacích funkcií, ktoré sú optimalizované pre mobilné telefóny s rozsiahlou ochranou súkromia a zabezpečenia. Výhodou z pohľadu používateľa je aj plná kontrola nad dátami. Majitelia smartfónov a zariadení Huawei môžu taktiež využívať natívnu integráciu Petal Search s mobilnými službami Huawei pre lepšie pohodlie a príjemnejší užívateľský zážitok.

Značky: