Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Tri nové modely značky Lexus v špeciálnej limitke podpísal profesionálny golfista  Hideki Matsuyama. Autá sa  vyznačujú jedinečnou kombináciou farieb, ktoré majú pripomínať golfové ihrisko a bohatá výbava zodpovedá prestíži tejto športovej disciplíny.

Špeciálna edícia Lexusu bude odkazovať na svet golfu. Tento prestížny šport má v Japonsku množstvo fanúšikov a práve na tomto trhu budú v ponuke vozidlá edície Hideki Matsuyama Edition. Je to meno hráča, ktorý ako prvý japonský golfista vyhral jednu z hlavných golfových súťaží pre mužov – turnaj Masters 2021 v apríli tohto roku. Špeciálna verzia v ponuke Lexusu má pripomínať tento úspech.

Vo farbách golfového ihriska

Tmavozelený lak Terrane Khaki Mica Metallic pripomína rough,  čiže drsný povrch, ktorý je časťou divokej trávy na golfovom ihrisku, trochu vzdialenej od hlavnej hracej plochy. Interiér automobilov má elegantnú, čiernou kožou potiahnutú palubnú dosku a kožené čalúnenie Ochra, ktoré farbou pripomína piesočné bunkre na golfovom ihrisku.

Verzia Hideki Matsuyama Edition bude nielen očíslovaná, ale aj presne limitovaná. Japonská divízia Lexusu informovala, že každý z troch modelov vyrobia v počte desať exemplárov a kúpiť si ich nebude môcť ktokoľvek.

Jedinečné príslušenstvo

V špeciálnej verzii uvidíme modely  LS, LC a RX. Každý z nich bude inak vybavený, spoločná bude farebná schéma a očíslované štítky v interiéri. V každom z tridsiatich automobilov bude aj špeciálny prvok – v kufri auta nájde majiteľ tašku na golfové palice, a nie obyčajnú! Bude to replika bagu, ktorý použil úspešný japonský golfista na tohtoročnom turnaji Masters.

Lexus LS

Čo bude vo výbave špeciálnej verzie Lexusu LS500 i LS500h? Štandardom je sklené strešné okno, 20-palcové disky s dvojfarebnou povrchovou úpravou, audiosystém Mark Levinson Reference s 23 reproduktormi a elektrická zásuvka 1 500W, ktorá umožní pracovať aj v prípade, že sa cesta na golfové ihrisko predĺži.

Lexus LC

Lexus LC500h a LC 500 v limitovanej edícii budú mať farebný head-up displej, audiosystém  Mark Levinson a 20-palcové disky s povrchovou úpravou rovnakou ako model LS, len s trocha odlišným vzorom, známym z fenomenálneho LC.

Lexus RX

Posledným modelom v edícii bude SUV – Lexus RX. V tomto aute patria medzi doplnky panoramatická strecha, multimediálny systém pre cestujúcich na zadných sedadlách, audiosystém Mark Levinson a adaptívne LED svetlomety Blade Scan AHS.

Patrón  golfu

Lexusy v limitovaých verziách sú o čosi drahšie ako bežné modely. Časom však nepochybne získajú zberateľskú hodnotu a hoci zoznam zmien nie je dlhý, nemožno im uprieť eleganciu a prestížny look.  Existuje ešte jeden argument, ktorý môže presvedčiť zákazníka, aby si kúpil jeden z golfových špeciálov. Značka určí časť zisku z predaja týchto áut na podporu mladých golfistov v Japonsku.  Lexus, ktorý je už niekoľko rokov patrónom tejto disciplíny, má záujem na tom, aby sa v nasledujúcich rokoch našiel nástupca úspešného Matsuyamu.

Ako  sa možno stať vlastníkom limitovaného modelu Lexus? Nebude to jednoduché –  záujemcovia o jeden z tridsiatich exemplárov sa budú musieť zúčastniť lotérie. Výhercovia dostanú príležitosť kúpiť si vybrané auto. Všetko nasvedčuje tomu, že autá zdražejú vo chvíli, keď opustia japonský showroom.

Značky: