Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Tucson, i20 a i30 sa ako tri modely Hyundai Motor umiestnili na špičke v najnovších veľkých prieskumoch spokojnosti zákazníkov na nemeckom trhu.

Hyundai i20, i30 a Tucson sú naše tri bestsellery v Európe. Víťazstvo v prieskume AUTO TEST 2017 a v prieskume kvality J.D. Power potvrdzuje, že stratégia Hyundai Motor “demokratizovať” technológie a robiť prvky premium prístupné pre každého bola účastníkmi testov vysoko oceňovaná,“ povedal Thomas Schmid, prevádzkový riaditeľ Hyundai Motor Europe. „Všetky naše strategické ambície sú založené na prístupe orientovanom na zákazníka. Našim cieľom je prinášať nové technológie a uľahčovať život našich zákazníkov vo všetkých oblastiach.“

Respondenti, ktorí sa zúčastnili na prieskume AUTO TEST 2017, uskutočnenom najväčším a najrozšírenejším európskym magazínom zameraným na poradenstvo pri kúpe automobilu, dali na prvé miesto Hyundai i20 a Tucson kvôli ich dizajnu, technológii a jedinečnej záruke Hyundai Motor 5 rokov bez obmedzenia počtu najazdených kilometrov. Hyundai i20 blue 1.0 T-GDI sa stal víťazom v oblasti pomeru ceny a výkonu v kategórii malých automobilov a Hyundai Tucson 1.7 CRDi 2WD triumfoval v kategórii SUV.

Hyundai i20 blue 1.0 T-GDI oslovil účastníkov prieskumu AUTO TEST svojimi harmonickými proporciami, veľkými sedadlami a priestranným interiérom, ktorý je v kategórii malých automobilov pozoruhodný. V tomto segmente je veľmi dôležitá aj priaznivá nadobúdacia cena a tá urobila z modelu i20, poháňaného temperamentným trojvalcovým benzínovým motorom, víťaza triedy v oblasti pomeru ceny a výkonu.

Ďalším víťazom AUTO TEST v oblasti pomeru ceny a výkonu sa stal Hyundai Tucson 1.7 CRDi 2WD. Podľa výsledného hodnotenia je toto vozidlo dobre motorizované už aj s ekonomickým turbodieslom s výkonom 85 kW (115 k). Spolu s nízkymi nákladmi na údržbu a nízkymi sadzbami poistného v Nemecku je hlavnou výhodou tohto modelu priaznivá nadobúdacia cena. Respondenti okrem toho pozitívne hodnotili aj intuitívne ovládacie prvky, ako aj priestrannú kabínu a veľký batožinový priestor.

Podľa štúdie spokojnosti Vehicle Dependability Study (VDS), uskutočnenej J.D. Power v roku 2017, nemeckí zákazníci, ktorí si kúpili Hyundai i30, sú so svojim kompaktným automobilom zvlášť spokojní. To predstavuje vynikajúci výsledok v najväčšom nemeckom prieskume medzi motoristami. Kompaktný model Hyundai sa umiestnil na špičke v rozličných kategóriách. Zákazníci odpovedali na otázky týkajúce sa kvality/spoľahlivosti, atraktivity a nákladov na údržbu. Hyundai i30 sa stal jasným víťazom s výrazným náskokom pred ďalšími modelmi.

Zákazníci ohodnotili Hyundai i30 ako zvlášť spoľahlivý automobil. Prieskum zachytil majiteľov, ktorí vlastnia automobil najmenej dva roky, ide teda o druhú generáciu. Aktuálny Hyundai i30 novej generácie sa v Nemecku predáva od začiatku tohto roka. Jeho predchodca bol uvedený na trh v roku 2012. Hyundai i30 druhej generácie v oblasti spoľahlivosti výrazne prekonal svojich hlavných konkurentov.

V každoročnej štúdii J.D. Power, ktorá sa uskutočňuje v spolupráci s magazínom AUTO TEST, odpovedá 14.000 majiteľov automobilov v Nemecku na otázky o skúsenostiach s ich vozidlami. Výsledky prieskumu poskytujú priamy a hodnoverný obraz o tom, ako sú zákazníci spokojní so svojimi automobilmi. Výsledky respondentov sú vážené pre konečný výsledok a poradie je podmienené frekvenciou porúch na vozidlách.

Prieskum spokojnosti J.D. Power patrí k najväčším nezávislým prieskumom kvality v automobilovej branži. Report sa publikuje v USA už takmer 50 rokov, pričom táto renomovaná agentúra pre prieskum trhu ho robí v Nemecku od roku 2002.

Značky: