Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Svet gaming a streamingu získal v poslednom desaťročí nový rozmer. Z hrania on-line sa stala spoločenská záležitosť, hoci hráči väčšinou nezdieľajú spoločný fyzický priestor, ale len ten virtuálny. Medzi štandardné herné príslušenstvo sa tak dostali aj herné mikrofóny, ktoré zachytávajú a prenášajú akúkoľvek hráčsku verbálnu reakciu a stávajú sa tak spojnicou hráčov naprieč virtuálnym svetom. Trust už ponúka celý rad preverených herných mikrofónov. Teraz prichádza s modelom Trust GXT 255+ ONYX, ktorý kombinuje všetky dôležité vlastnosti herných a streamingových mikrofónov – od kvality zvuku až po pevné a stabilné uchytenie.

Kvalita zvuku na prvom mieste

Trust GXT 255+ ONYX je kondenzátorový mikrofón. Charakteristika jeho zachytenia zvuku v priestore je všesmerová, a tak mu žiadne dianie v okolí pripojeného počítača neunikne. Mikrofón verne zachytí zvuk vo frekvenčnom rozsahu 30 až 18 000 Hz a s neskreslenou hlasitosťou až 130 dB. Vďaka odpruženému držiaku (pavúk), pop filtru a stabilnému ramenu nebude zvuk znehodnotený žiadnymi nežiaducimi ruchmi. Priamo do mikrofónu je možné zapojiť slúchadlá s odpočúvaním a pomocou otočného tlačidla zvoliť mieru vstupného signálu (gain).

Praktickosť a štýlový dizajn

Stojan mikrofónu je možné jednoducho pripevniť na akúkoľvek dosku stola alebo, ak majú hráči aj profesionálne streamerské ambície, ho možno namontovať na závit klasického stojana na mikrofón. Pripojovací USB kábel má dĺžku 180 cm, a tak  vystačí na akýkoľvek veľký herný priestor. S váhou tela mikrofónu 400 g a rozmermi 80 x 980 x 70 mm je dokonale praktický a v hernom priestore aj napriek svojej kvalite subtílny. Atmosféru mikrofónu GXT 255+ ONYX dokresľuje aj LED podsvietenie za pop filtrom, umožňujúce nastavenie šiestich rôznych farieb. V prípade vypnutia mikrofónu sa LED podsvietenie sfarbí do červena, čo v každom momente viditeľne signalizuje dočasné vypnutie prenosu. Mikrofón Trust GXT 255+ ONYX je kompatibilný s platformami Windows, MacOS, Linux a Chrome OS. Na slovenskom trhu je v predaji za 194,99 eur.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.