Začiatkom leta 2015 spustila vysielanie nová televízia pre deti, ktorá ako prvá ponúkla svoje programy v slovenčine.

Odvtedy sa detský kanál TV ŤUKI plnohodnotne etabloval v programovej ponuke Magio TV a to aj vďaka tomu, že ostatné špecializované detské kanály vysielali (resp. stále vo veľkej väčšine vysielajú) v českom jazyku. Vzhľadom na skutočnosť, že TV ŤUKI má ambíciu svojim programom osloviť predovšetkým predškolské a mladšie školské deti, teda vekovú skupinu od 4 do 11 až 12 rokov, je prítomnosť slovenského jazyka vo vysielaní pre tieto deti mimoriadne dôležitá.

ŤUKI priniesol okrem skvelých medzinárodných rozprávok ako Fix & Foxi, Ovečka Shaun, Sam a Max či Máša a medveď aj skvelú domácu produkciu. Nosným a zároveň najsledovanejším seriálom sa stal teraz už kultový Pesničkový neposlušník s Mirom Jarošom. V tejto relácii sa detičky zaujímavým spôsobom, formou rozhovorov a pesničiek, učia dôležité veci potrebné pre ich ďalší rozvoj ako napríklad ako správne jesť, umývať si zúbky či ako sa slušne správať ku kamarátom. Pri tom všetkom si samozrejme užijú veľa srandy.

TV ŤUKI priniesla a neustále prináša generácii našich detičiek aj tie rozprávky, ktoré si pamätajú ešte aj ich rodičia. Ich kvalitu preveril čas. Veď kto by sa nezasmial na príbehoch v kultovom seriály No, počkaj!, Pat a Mat, či Lolek a Bolek.

Kohútik ŤUKI si zahral hlavnú postavu v seriály ŤUKIHO dobrodružstvá, kde zvedavý kohútik spoznáva svet zvierat i ľudí. Mimochodom, ak ste tento seriál nestihli, môžete si ho pozrieť nielen v archíve, ale aj prečítať v rovnomennej knižke (ŤUKIHO dobrodružstvá), prípadne v podobnej knižke ŤUKI a neposlušný psík.

ŤUKI je veľmi známou postavou nielen kvôli TV ŤUKI, ale aj v dôsledku veľmi obľúbenej a vyhľadávanej sérii koncertov s názvom ŤUKI Tour, ktorá každoročne brázdi Slovensko krížom krážom a prináša deťom nielen veľmi zaujímavý pesničkový zážitok, ale aj vyhľadávaný darček v podobe plyšáka ŤUKI-ho.

Zdroj: Telekom

Značky: