Tipy na každý deň pre deti, ale aj dospelákov. Jednoduché, extrémne zložité i cvičiace vašu schopnosť zachovať pokoj. To všetko nájdete na webových stránkach, ktoré sme pre vás vybrali.

Začať môžete na webe www.kreativita.info, ktorý obsahuje tipy pre tých, čo radi pečú alebo vyrábajú rôzne veci. Okrem návodu na čokoládovú roládu tu nájdete aj postupy, ako vytvoriť polárneho medvedíka z filcu alebo kŕdeľ hrdličiek z papiera. Stránka nie je len o návodoch, ale aj o zaujímavých príbehoch ľudí, ktorí tvoria veci rôznymi spôsobmi. Napríklad lepením, vyšívaním, pletením alebo napríklad háčkovaním. Prídete na rôzne inšpirácie a možno v sebe prebudíte nevyužitý potenciál.

Podobne je zameraný web www.navodyzadarmo.sk, kde je obrovská zásoba postupov na tvorbu šperkov, návodov z gumičiek, šitie z korálikov, tvorba z papiera alebo vytváranie stužiek. Keďže Vianoce sú takmer za rohom, tipy na tieto sviatky vám prídu vhod. Nezabudnite na tieto webové stránky ani počas iných dní v roku, veľa tipov na vlastnú výrobu pekných vecí nájdete aj na Veľkú noc.

Na webe www.decorcoco.com sú tipy na dekorácie všemožných spôsobov a do každého priestoru. Sú tu tipy na Vianoce, ale aj na bežné dni, tipy na skrášlenie záhrady alebo obývačky, kuchyne alebo detskej izby. Tu síce nenájdete návody, ale fotiek s peknými návrhmi je tu do sýtosti.

Všetko o domácnosti a vylepšenia pre každý kút nájdete na webe www.goodhousekeeping.com. Na tomto serveri nájdete tie najzaujímavejšie tipy. Možno niekedy megalomanské, inokedy zase gýčovité, vy si ale presne vyberiete, čo sa vám páči. Odporúčame aj tipy na čistenie domácnosti a špeciality ako uchovať bielizeň čo najdlhšie sviežu. Skoro, ako z reklamy na prací prášok. Otvorte tento web a posúďte sami.

Na webe www.buggyandbuddy.com nájdete množstvo tipov na výrobu ozdôb, ktoré zvládnete vyrobiť so všetkým, čo máte prakticky doma. Stačí mať školáka a jeho výbava výkresov, lepidiel a šnúrok či stužiek poslúži na realizáciu veľmi pekných vecí. Na webe vyzerajú ľahko, vyrobiť ich bude vyžadovať trochu sústredenia. Vyhľadajte si Paper Mache Christmas Tree Ornament a môžete si zložiť vianočný stromček ako závesnú ozdobu.

Na sviatky alebo bežné dni sa hodí Origami. Skladačky z papiera, ktoré sú náročnejšie, než sa na pohľad zdá. Na webe www.origami.cz nájdete návody k jednoduchým aj skutočne zložitým výtvorom. Upozorňujeme, že tie jednoduché vám dajú zabrať hoci aj s priloženým návodom.

Skutočné preverenie vašich schopností pri skladaní origami preverí aj server www.paperfolding.com, kde nájdete návody na zloženie všeličoho, výzvou bude sekcia hmyzu. Vyskúšajte aj www.en.origami-club.com. Tu je toho toľko, že si zo skladačiek papiera vytvoríte vlastný papierový svet.

Ak by vás návody príliš vyčerpali alebo chceli relaxovať, môžete tak spraviť pri relaxačných zvukoch na webe www.relax-sounds.org.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.